Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης πήρε θέση για την ποινή σε ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης με ανακοίνωσή του αναφέρθηκε τόσο στην ποινή του ΠΑΟΚ, όσο και σε αυτές των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και Άρη που αφορούν σε τιμωρία έδρας από τη ΔΕΑΒ, τονίζοντας πως είναι ώρα να αλλάξει ο «παραλογισμός του “γράμματος του νόμου”, με την επιβολή πολλαπλών ποινών για το ίδιο αδίκημα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει: 

«Μετά τις ποινές διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμένων των θυρών που επιβλήθηκαν στην ΑΕΚ, στον Άρη και στον Παναθηναϊκό, καθώς και τις ποινές στον ΠΑΟΚ, θεωρώ ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αντιμετωπίσουμε αφενός τον παραλογισμό του “γράμματος του νόμου” με την επιβολή πολλαπλών ποινών για το ίδιο αδίκημα, καθώς και του “πνεύματος” έτσι ώστε ο αθλητικός νόμος και η αθλητική δικαιοσύνη να εφαρμόζονται με τρόπο που εξασφαλίζει τη δίκαιη μεταχείριση των συλλόγων.

Μαρινάκης: Αγοράζει το Newsit και… προχωράει!
Μαρινάκης: Αγοράζει το Newsit και… προχωράει!

Η εξίσωση πειθαρχικών παραπτωμάτων που συμβαίνουν στο πλαίσιο ενός αγώνα με πράξεις που αφορούν τη διατάραξη της τάξης από τους φιλάθλους, στην πραγματικότητα αλλοιώνει τη φύση του αθλήματος. Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι; Μία κόκκινη κάρτα για απόπειρα βιαιοπραγίας ή μία αντιπαράθεση στα αποδυτήρια, θα επισύρουν ποινικές διώξεις;

Η ποινικοποίηση πειθαρχικών αδικημάτων ανοίγει τον δρόμο για επικίνδυνες παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, που είναι οργανωμένο, έχει δικές του δομές και η ανεξάρτητη λειτουργία του είναι αναγνωρισμένη από την FIFA και την UEFA. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι είναι “κράτος εν κράτει”. Ομοίως ούτε το κράτος μπορεί να λειτουργεί σαν “ποδόσφαιρο εν ποδοσφαίρω”».

Thrylos24.gr

To thrylos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Ολυμπιακού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του «ερυθρόλευκου» οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Thrylos24.gr, Το Νο.1 «ερυθρόλευκο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24