Γη της ελιάς Spoiler: Μία δραματική ιστορία με πάθη, λάθη, βεντέτες και δίψα για δικαίωση. Έχει έρθει και μας καθηλώνει...

Γη της ελιάς Spoiler: Η Αρετή θα πάθει κάτι τραγικό και ο Στάθης δεν θα τη χωρίσει. Όπως και τα παιδιά της θα της σταθούν. Αυτή η οικογένεια δρα ως ομάδα.

Μπορεί η Αρετή να τσακώνεται με τα παιδιά της και αυτά να θυμώνουν, αλλά στα δύσκολα τα αφήνουν πίσω όλα αυτά.

Η γη της Ελιάς Spoiler: Ένας καινούργιος κύκλος αίματος ανοίγει! – Στα «σχοινιά» η Χάιδω | Τι θα δούμε την Πέμπτη
Η γη της Ελιάς Spoiler: Ένας καινούργιος κύκλος αίματος ανοίγει! – Στα «σχοινιά» η Χάιδω | Τι θα δούμε την Πέμπτη

Τα παιδιά, όταν η Αρετή θα πάθει κάτι πολύ άσχημο, δεν θα σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους για τη μητέρα τους, θα γίνονται θηρία.

Στο 7μέρεςtv μίλησαν o Πασχάλης Τσαρούχας και η Δώρα Χρυσικού, που ηταν φίλοι πριν υποδυθούν στη «Γη της ελιάς» τους παντρεμένους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο γάμο τους, και μας αποκαλύπτουν πως Στάθης και Αρετή θα παραμείνουν μαζί.

Το epeisodia.gr εξασφάλισε για εσας μέρος της συνέντευξης…

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Στάθης είναι ένας άντρας με αδυναμίες. Τα βρήκε ξανά με την Ιουλία, την πρώτη του αγάπη, και ετοιμάζεται να χωρίσει τη γυναίκα του, την Αρετή.

Η μεγάλη αγάπη του Στάθη ήταν και θα είναι η Ιουλία. Απλώς θυσίασε τη σχέση τους γιατί στα χρόνια εκείνα, όταν ήταν πιτσιρικάς και φτωχός, τον έπιασαν και του είπαν: «Πού πας με την κοπέλα αυτή που ζει μέσα στα χρυσάφια, πώς θα τη ζήσεις, πώς θα αναπληρώσεις όλα αυτά που θα χάσει από τους γονείς της που θα την αποκληρώσουν εξαιτίας σου;

Θα αντέξει τη ζωή πλάι σου ή θα κουραστεί;» Για να μη χάσει η Ιουλία όλα αυτά, λοιπόν, την άνετη ζωή που είχε δίπλα στους δικούς της, ο Στάθης έκανε πίσω λόγω της μεγάλη αγάπης του, γιατί δεν ένιωθε αντάξιός της.

Τώρα όμως είναι μαζί ξανά. Πλέον είναι πιο ώριμοι και οι δύο: ο Στάθης έχει καταφέρει πολλά στη δουλειά του, ξέρει ότι αξίζει και ότι δεν θα λείψει τίποτα ούτε στην οικογένειά του ούτε στην Ιουλία.

Και η Αρετή τι θα γίνει; Θα πάρουν διαζύγιο μετά από τόσα χρόνια κοινής ζωής:

Την Αρετή ο Στάθης δεν την ερωτεύτηκε ποτέ. Τη σέβεται ως μάνα των παιδιών του. Ήταν μια σύμβαση. Ήθελαν και οι δυο να κάνουν μια καλή οικογένεια.

Δεν έχουν ομαλή συμβίωση με τη γυναίκα του, δεν έχουν ερωτική σχέση, γι’ αυτό και έχει ανοίξει η ρωγμή ανάμεσά τους, μπήκε το τρίτο πρόσωπο και φούντωσε ξανά η παλιά ρομαντική ιστορία με την Ιουλία.

Γη της ελιάς: Τραγική και οδυνηρή η κατάσταση για την Αρετή – Τι θα κάνει ο Στάθης;

Η Αρετή και ο Στάθης τα έδωσαν όλα στο μεγάλωμα των παιδιών και ξέχασαν να είναι ζευγάρι.

Ο Στάθης ξέρει για την κόρη του και με ποιον έχει σχέση;

Ο Στάθης παρατηρεί προς το παρόν το πώς συμπεριφέρεται η γυναίκα του στη Βασιλική, την οποία θέλει να κάνει… σκληρή Μανιάτισσα. Μα η κόρη τους είναι δυναμική, γι’ αυτό και θα φύγει από το σπίτι, θα βρει δουλειά, θα σταθεί στα πόδια της.

Όχι, δεν ξέρει με ποιον έχει σχέση… Είναι μυστικό. Αν μαθευτεί, θα ξεκινήσει η βεντέτα. Πάντως, είναι τραγικό το ότι σε κάποια μέρη της γης, επικαλούμενοι την τιμή ως κώδικα ηθικής και αξιών, ξεκινούν μια σειρά δολοφονιών.

Η Αρετή στέκεται εμπόδιο και στην ευτυχία του Στέφανου με τη Μυρτάλη;

Ναι, γιατί πίσω από αυτήν τη σχέση υπάρχει πάντα ο παλιός έρωτας του Στάθη, η Ιουλία, και η Αρετή φοβάται. Αλλιώς, γιατί να μη θέλει για νύφη μια όμορφη, μορφωμένη και πλούσια κοπέλα, με καλό όνομα στη Μάνη, όπως η Μυρτάλης;

Αναβάθμιση είναι… Απλώς δεν θέλει επαφές με όλη την οικογένεια. Το αγκάθι ήταν ανέκαθεν η Ιουλία. Η Αρετή νιώθει πάντα πιο λίγη από τον Στάθη. Γι’ αυτό και δεν κοιτάει να φτιάξει τη μεταξύ τους σχέση, αλλά προσφέρει μόνο ως νοικοκυρά. Θα πεθάνει με ένα ξεσκονόπανο στο χέρι κυνηγώντας σκόνη και θέλει να προσφέρει μόνο ως μάνα.

Γη της ελιάς: Τραγική και οδυνηρή η κατάσταση για την Αρετή – Τι θα κάνει ο Στάθης;

Όλο το άλλο κομμάτι της ερωτικής συντρόφου το έχει χάσει. Όλοι οι άνθρωποι στη ζωή έχουν ανάγκη να τους αγαπήσουν, να τους προσέξουν, να τους δώσουν σημασία, το ίδιο και η Ιουλία, η Αρετή και ο Στάθης. Ο Στάθης ερωτικά νιώθει παρατημένος για χρόνια, αλλά και αυτός έχει φύγει από την Αρετή.

Η Ιουλία η είναι για αυτόν η φωτιά. Αλλά μπορεί να βλέπετε τον Στάθη κολλημένο με την Ιουλία, να αργεί τα βραδιά να πάει σπίτι του –υπάρχουν δηλαδή τα σημάδια της απιστίας-, αλλά δεν σημαίνει ότι θα τον δείτε και να φεύγει από την οικογένειά του έχοντας «γεμίσει το τουφέκι» για το διαζύγιο… Κάτι θα γίνει και θα μείνει!

Τι κρατά ένα γάμο ζωντανό για χρόνια;

Να είναι και οι δυο εκεί, στο γάμο τους, έτοιμοι και ξύπνιοι! Παρόντες, καλοί σύντροφοι, να εργάζονται για τη σχέση τους. Στη σειρά, η σχέση της Μυρτάλης και του Στέφανου είναι για μένα μια σχέση-φωτιά και εύχομαι να νικήσει.

ΔΩΡΑ ΧΡΥΣΙΚΟΥ

Πώς προσεγγίζεις την Αρετή;

Κανείς ρόλος δεν είναι απόλυτα κακός ή απόλυτα καλός. Δεν υπάρχουν όρια και άκρα. Υπάρχουν ρωγμές σε όλους τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι εξελίσσονται και βγάζουν με τον καιρό ένα άλλο πρόσωπο.

Η Αρετή επί της ουσίας είναι δύσκολος άνθρωπος, που δεν αφήνει τους οικείους της να αναπνεύσουν. Είναι μονοκόμματη, εγωκεντρική, πεισματάρα, δεν έχει ευελιξία. Δεν βλέπει πόσο τυχερή είναι και πόσο καλά παιδιά έχει, αλλά τα καταπιέζει συνεχώς.

Πιστεύω ότι μέσα της η ίδια νιώθει ανασφαλής, γι’ αυτό και φωνάζει τόσο. Φωνάζει και μετά το ξεχνάει, όμως οι άλλοι έχουν πληγωθεί. Ξέρει ότι η κόρη της, η Βασιλική, έχει τα κότσια να μείνει μόνη της, να ζήσει, άρα είναι πιο δυνατή από αυτήν.

Απλά η κόρη της είναι ένας ευγενικός άνθρωπος, που δεν πιστεύει ότι με τις φωνές και τα νεύρα δείχνεις ότι είσαι δυνατός στη ζωή. Αδυναμία είναι… Η Βασιλική προτιμά τις πράξεις.

Η Αρετή έχει αντιληφθεί ότι ο Στάθης την απατάει;

Η Αρετή έχει καταλάβει ότι ο άντρας της δεν είναι ο ίδιος που ήταν στο παρελθόν. Ναι, ξέρει ότι την απατάει, όπως όλες οι γυναίκες έχουμε διαίσθηση όταν ο σύντροφός μας δεν είναι 100% σε εμάς.

Όμως, δεν της πάει καθόλου στο μυαλό ότι ο Στάθης είναι με την Ιουλία. Η Αρετή έχει κυνηγήσει τον Στάθη ερωτικά. Του συμπαραστάθηκε στο χωρισμό του με την Ιουλία και μετά τον μπόλιασε με την ιδέα του γάμου τους. Είναι είκοσι χρόνια μαζί. Δεν πιστεύω ότι ο Στάθης είναι μαζί της από υποχρέωση.

Γη της ελιάς: Τραγική και οδυνηρή η κατάσταση για την Αρετή – Τι θα κάνει ο Στάθης;

Είναι μαζί της γιατί έχει μπέσα, τιμή, γιατί ξέρει ότι αυτός ήταν φτωχός και φτιάχτηκε από την περιουσία της, άσχετα αν ήταν δουλευταράς και την αβγάτισε. Η Αρετή πήγε με τα νερά του, ήταν καπάτσα και τον κέρδισε. Μου λέει πολλές φορές ο Πασχάλης: «Δώρα, η Αρετή είναι για τον Στάθη. Η Ιουλία είναι η λαγνεία.

Αν την είχε την Ιουλία στη ζωή του, ούτε για τρεις μήνες δεν θα έκαναν χωριό. Απλώς, είναι το ανεκπλήρωτο». Η Αρετή χάνει ως γυναίκα, ως θηλυκό, γιατί τη νοιάζει πρώτα απ’ όλα το τι θα πει ο κόσμος, το ξεσκονόπανο και η φροντίδα των παιδιών με βάση τις αρχές της Μάνης.

Θα φύγει ο Στάθης από την Αρετή;

Όχι, γιατί η Αρετή θα πάθει κάτι τραγικό και ο Στάθης δεν θα τη χωρίσει. Όπως και τα παιδιά της θα της σταθούν. Αυτή η οικογένεια δρα ως ομάδα.

Μπορεί η Αρετή να τσακώνεται με τα παιδιά της και αυτά να θυμώνουν, αλλά στα δύσκολα τα αφήνουν πίσω όλα αυτά. Τα παιδιά, όταν η Αρετή θα πάθει κάτι πολύ άσχημο, δεν θα σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους για τη μητέρα τους, θα γίνονται θηρία. Να δείτε πώς θα τη φροντίσουν! Και ο Στάθης το ίδιο.

Η μητριαρχική κοινωνία της Μάνης θέλει τις γυναίκες δυνατές, χωρίς ευαισθησίες. Νομίζετε ότι η Αρετή δεν ξέρει κατά βάθος ότι έχει δυνατά παιδιά; Αλλά έχει άλλη ποιότητα η δύναμή τους, είναι ήρεμη, δεν φωνάζει για να επιβληθεί, έχει προσωπικότητα, την Αρετή δεν πρέπει να την παρεξηγεί κανείς. Όσα λέει μένουν στην επιφάνεια.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24