Ο μεταγραφικός σχεδιασμός ξεκινάει από την άμυνα και ο Ολυμπιακός έχει στο στόχαστρο δύο διαφορετικές περιπτώσεις στόπερ.

Μπορεί ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ να μην έχει κλείσει ως ο επόμενος προπονητής του Ολυμπιακού (όπως φημολογείται έντονα από Ισπανία μεριά), όμως ο Αντόνιο Κορδόν τρέχει τις εξελίξεις προκειμένου ο μεταγραφικός σχεδιασμός να προχωρά ενόψει της επόμενης σεζόν, αρχής γενομένης από την άμυνα και τους στόπερ από όπου ξεκινά το πλάνο.

Ο 60χρονος αθλητικός διευθυντής των ερυθρόλευκων συνεχίζει να έχει στη λίστα του τον Λεάντρο Καμπρέρα ο οποίος δείχνει πως δύσκολα θα παραμείνει στην Εσπανιόλ μετά και τον υποβιβασμό της καταλανικής ομάδας η οποία μέχρι τις 10 Ιουλίου δεν μπορεί να κάνει κάτι για να τον κρατήσει και εξαρτάται από την επιθυμία του παίκτη.

Ο Καμπρέρα βρίσκεται στο στόχαστρο και άλλων ομάδων όπως η Μπέτις και η Τραμπζονσπόρ αλλά η προθεσμία της 10ης Ιουλίου καλεί όποιον ενδιαφερόμενο, να προχωρήσει τις εξελίξεις.

Γι’αυτό λοιπόν και ο Κορδόν (θέλοντας πρωτίστως να πάρει το ΟΚ από τον Μαρτίνεθ ο οποίος ενδέχεται να γίνει ο επόμενος τεχνικός), θα τρέξει τις εξελίξεις για την περίπτωση του Καμπρέρα.

Από την άλλη, υπάρχει ακόμα στην άκρη το όνομα του Γκαρσές του οποίου ωστόσο η περίπτωση παραμένει δύσκολη όπως ήταν και εξ αρχής. Έχοντας τραβήξει τα βλέμματα αρκετών ομάδων, μεταξύ αυτών και ευρωπαϊκών, με τις σπουδαίες εμφανίσεις του με την Κολόν Σάντα Φε, ο ίδιος θα ήθελε να έρθει στη Γηραιά Ήπειρο όμως τα πάντα εξαρτώνται από την ομάδα του η οποία βλέποντας το όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον παίκτη της, άλλο τόσο θα ανεβάζεις και τις απαιτήσεις της.