Η ΠΑΕ Ολυμπιακός απέστειλε εξώδικο στην ΕΠΟ ώστε να γίνει γνωστό ποιος είχε πρόσβαση στα στοιχεία των υποθέσεων Μάριου Σιαμπάνη και Όγκμουντουρ Κρίστινσον.

Εξώδικο απέστειλε στην ΕΠΟ η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζητώντας από την ομοσπονδία το ποιος, συγκεκριμένα το όνομα του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων είχε πρόσβαση στα στοιχεία των υποθέσεων των υποθέσεων Μάριου Σιαμπάνη και Όγκμουντουρ Κρίστινσον. Στο εξώδικο αναφέρεται:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρανόμως προμηθεύτηκε από εσάς σε πρότερο χρόνο και δημοσίευσε στις 16.12.2020 τα ως άνω συμβόλαια της Εταιρείας μας στην ιστοσελίδα της, εις τα οποία εμφαίνονταν ευκρινώς τα στοιχεία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, όπως επίσης και η μισθοδοσία του Ποδοσφαιριστή, οι ειδικοί όροι του συμβολαίου και το σύνολο των αποδοχών του, με τις ακριβείς ημεροχρονολογίες της καταβολής των δόσεων του συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού”, αναφέρει για την υπόθεση του Σιαμπάνη στο εξώδικο η “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ και συμπληρώνει πως “η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ουδόλως είχε δικαίωμα να τα πληροφορείται και πολύ περισσότερο να τα κατέχει χωρίς την συγκατάθεσή μας”.

Ολυμπιακός: Οι φίλαθλοι καλωσορίζουν τον Πασχαλάκη! (pic)
Ολυμπιακός: Οι φίλαθλοι καλωσορίζουν τον Πασχαλάκη! (pic)

“Τα συμβόλαια αυτά διέρρευσαν και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα προμηθεύτηκε από εσάς, παρανόμως και δολίως. Με την ενέργεια αυτή γνωστοποιήσατε παρανόμως σε τρίτο μη δικαιούμενο πρόσωπο στοιχεία της εμπορικής πολιτικής της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενώ εξ αυτής της παράνομης και άκρως εγκληματικής συμπεριφοράς σας τα συγκεκριμένα έγγραφα χρησιμοποιήθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν επί σκοπώ πρόκλησης συκοφάντησης και σοβαρής βλάβης στην τιμή και υπόληψη της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, αφού οι γνωστοί συκοφάντες, ερμήνευσαν με τον δικό τους αρρωστημένο τρόπο το περιεχόμενο, έτσι ώστε να δημιουργήσουν ευφάνταστα σενάρια περί δήθεν ανάρμοστης συμπεριφοράς της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και “καταγγελίας” της στα αρμόδια όργανα προς άρση της νόμιμης άδειας της.

Η πράξη αυτή ήρθε διόλου συμπωματικά σε συνέχεια της αμέσως προηγούμενης διαρροής των υπηρεσιών της ΕΠΟ προς συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης (ιδιοκτησίας εταιρείας που συνδέεται ποικιλοτρόπως με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον ιδιοκτήτη της Ιβάν Σαββίδη) και αφορά αλληλογραφία της FIFA για ένα τυπικό θέμα , όπου όχι απλά σκόπιμα την γνωστοποιήσατε εκπρόθεσμα στην Εταιρεία μας, με αποτέλεσμα να εκτίθεται η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σε ενδεχόμενες συνέπειες λόγω μη συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις της FIFA για παροχή στοιχείων, αλλά επιπλέον φροντίσατε σκοπίμως για την στρεβλή “διαρροή” και τη δημοσιοποίηση του θέματος πριν καν μας ενημερώσετε. Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς σας ήταν η, εν γνώση σας, σκοπίμως παραπλανητική χρησιμοποίηση του περιεχομένου αυτής της εμπιστευτικής αλληλογραφίας, το οποίο διαστρεβλώθηκε – από ένα “δημοσιογραφικό” σύστημα που έχει αναλάβει εργολαβικά την συκοφάντηση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σε προφανή συνέργεια με τις υπηρεσίες της Ομοσπονδίας – και παρουσιάστηκε προς τα έξω ως “έρευνα της FIFA εις βάρος του Ολυμπιακού” για δήθεν ύποπτη μεταγραφή.

Όλες αυτές οι διαρροές είναι παράνομες και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν, καθώς πλείστες όσες φορές κατά το παρελθόν έχουμε δει (μεταξύ άλλων εγγράφων της ΕΠΟ) πειθαρχικές διώξεις των οργάνων της ΕΠΟ εις βάρος της Εταιρείας μας να προαναγγέλλονται μέσω συγκεκριμένων ιστοσελίδων πριν καν κοινοποιηθούν στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και δη στο συγκεκριμένο μέσο, ενώ η ΕΠΟ ουδέν μέτρο έχει λάβει ή ουδεμία έρευνα έχει διεξάγει γι’ αυτό.

Επειδή, τα συγκεκριμένα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν βρίσκονταν μόνο στη δική σας σφαίρα εξουσιάσεως και δεν μπορούν να έχουν διαρρεύσει από κανέναν άλλον πλην της Ομοσπονδίας και των υπηρεσιών της.

Επειδή τα συμβόλαια που παρανόμως παραδώσατε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ χωρίς τη συγκατάθεσή μας έχουν εμπιστευτικό χαρακτήρα και περιλαμβάνουν στοιχεία που αφορούν μόνο την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και τον εμπλεκόμενο ποδοσφαιριστή και κανέναν άλλο, και κάθε τυχόν διαρροή αυτών προκαλεί ζημία στα συμφέροντα της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ .

Επειδή η ανωτέρω δόλια συμπεριφορά σας επιπλέον έβλαψε ανεπανόρθωτα το κύρος, τη φήμη και την εμπορική πίστη της εταιρείας μας , προστίθεται δε σε μια σειρά “διαρροών” από την ΕΠΟ που αφορούν στοχευμένα την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Επειδή, παράλληλα, η χορήγηση των ως άνω συμβάσεων της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ παραβιάζει ευθέως και τους Καταστατικούς σκοπούς της ΕΠΟ που είναι η προστασία των συμφερόντων των Μελών της και η υποχρέωση πίστης έναντι τους. Τέτοιες ενέργειες νοθεύουν τον υγιή ανταγωνισμό και υποδαυλίζουν ακόμα και φαινόμενα οπαδικής βίας.

Σας καλούμε

εντός προθεσμίας 72 ωρών από τη παραλαβή της παρούσας μας γνωστοποιήσετε ποιοι έχουν πρόσβαση στα συγκεκριμένα στοιχεία από πλευράς της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας,

β) εντός προθεσμίας 72 ωρών μας γνωστοποιήσετε τα στοιχεία του “Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων” (Data Protection Officer) της ΕΠΟ”.

Κύπελλο Ελλάδος: Η 3η φάση… έχει και ντέρμπι!
Κύπελλο Ελλάδος: Η 3η φάση… έχει και ντέρμπι!
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24