Τι ισχύει πλέον με τα challenge που θα έχουν δικαίωμα να καλούν οι προπονητές των ομάδων της EuroLeague από την ερχόμενη σεζόν.

Πλέον, κάθε προπονητής της EuroLeague έχει το δικαίωμα να ζητήσει δύο challenge και όχι ένα. Με τη μόνη προϋποθέση ότι θα πρέπει να έχει ζητήσει το πρώτο challenge πριν το τελευταίο δίλεπτο του αγώνα. Σε διαφορετική περίπτωση, χάνουν τη δυνατότητα να ζητήσουν δεύτερο. Για να βοηθήσουν, μάλιστα, στην επιτάχυνση των αγώνων, οι διαιτητές θα μπορούν πλέον να ξεκινούν έλεγχο φάουλ (foul review) μόνο στα τελευταία 2′ ενός αγώνα ή στα τελευταία 2′ της παράτασης.

Το challenge μπορεί να ζητηθεί σε περιπτώσεις όπως η κατοχή μετά από out-of-bounds, goaltending ή αντικανονική παρέμβαση μετά από σουτ και φάουλ εντός ημικυκλίου στην άμυνα. Αλλά πάντα σε «νεκρή» μπάλα και πριν οι διαιτητές τη δώσουν σε παίκτη για τη συνέχιση του παιχνιδιού.

Ολυμπιακός – Μπάγερν: Ποιο Κανάλι το δείχνει
Ολυμπιακός – Μπάγερν: Ποιο Κανάλι το δείχνει

Επιπλέον, δυο νέες περιπτώσεις θα είναι διαθέσιμες για review από τους διαιτητές. Η πρώτη έχει να κάνει με το αν έγινε φάουλ ή όχι σε παίκτη πάνω στο σουτ. Και η δεύτερη, αν ο χρόνος για το σουτ πρέπει να ανανεωθεί ή όχι σε περιπτώσεις που γίνεται review αν η μπάλα ακούμπησε στεφάνη ή όχι.

Από ‘κει και πέρα, οποιοσδήποτε παίκτης ή σταφ μιας ομάδας εγκαταλείπει τον πάγκο κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης εντός γηπέδου. Kαι δεν εμπλέκεται ενεργά σε αυτή, δεν θα αποβάλλεται. Αυτό προϋποθέτει ότι οι διαιτητές θα μπορούν να ελέγξουν το υλικό. Kαι να επιβεβαιώσουν πως οι παίκτες που βρίσκονταν στον πάγκο δεν συμμετείχαν στο συμβάν.

Τέλος, όλες οι καταστάσεις που απαιτούν τζάμπολ θα διεξάγονται στην κοντινότερη θέση από εκείνη που έγινε η προηγούμενη ενέργεια. Είτε, δηλαδή στη γραμμή των ελεύθερων βολών, είτε στο κέντρο του γηπέδου.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24