Ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη διεξαγωγή αιμοδοσίας την Πέμπτη 5/11.

Πιστή στο ραντεβού της με την εθελοντική αιμοδοσία δύο φορές το χρόνο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Λόγω των αυστηρών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ σχετικά με τον συνωστισμό, η καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μεταξά την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, από τις 15:00 έως τις 19:00, κατόπιν ραντεβού.

Οι αιμοδότες για αποφυγή του συγχρωτισμού θα προσέρχονται κατόπιν ραντεβού που θα κλείνεται στο τηλέφωνο 2104511459, πρωινές ώρες Δευτέρα έως Παρασκευή.

Η θεσμοθέτηση της αιμοδοσίας δύο φορές το χρόνο αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της σημαντικής κοινωνικής συνεισφοράς του Ολυμπιακού, κάνοντας έτσι πράξη την ευθύνη της ομάδας μας απέναντι στην κοινωνία.

Η δωρεά αίματος είναι εντελώς ακίνδυνη και ανώδυνη, βοηθά τον οργανισμό μας να ανανεώνεται και διαρκεί μόνο 10 λεπτά. Ο αιμοδότης χαρίζει μια ευκαιρία σε έναν ασθενή να σωθεί η ζωή του, χαρίζει ελπίδες σε αυτούς που είναι κοντά ή εξαρτώνται από αυτόν τον ασθενή. Ο αιμοδότης, όπως δείχνουν οι έρευνες, κυρίως κάνει καλό και στο δικό του οργανισμό, ανανεώνοντας και αναζωογονώντας το αίμα του και μικραίνοντας τις πιθανότητες να πάθει καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό ή καρκίνο. Η ηθική ικανοποίηση και η χαρά που παίρνει δίνοντας λίγο αίμα είναι αμέτρητη.

Η αιμοδοσία δίνει ζωή. Πολλοί συνάνθρωποί μας χρειάζονται αίμα και οφείλουμε να είμαστε εκεί. Οι διεθνείς στατιστικές λένε ότι το 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μετάγγιση ολικού αίματος ή ενός από τα στοιχεία του αίματος, ενώ μόνο το 5% των ανθρώπων που μπορούν να γίνουν αιμοδότες δίνουν αίμα.

Μη διστάζετε και μην αφήνετε τον φόβο να σας κατευθύνει. Ελάτε να γίνετε μέλος της Ομάδας Αίματος του Ολυμπιακού.