Ο Ολυμπιακός έκανε το 2/2 στον προκριματικό γύρο, πήρε επάξια το εισιτήριο για τους ομίλους της Euroleague Γυναικών, παίζοντας μπασκετάρα! Κέρδισε και τον Ερυθρό Αστέρα με 60-84.

Ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των προκριματικών της Euroleague Γυναικών (μιας και τη δεύτερη είχε ρεπό), αντιμετώπιζε τον Ερυθρό Αστέρα, με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Έψαχνε τη νίκη, αλλά και ακόμη και σε περίπτωση ήττας να μην έφτανε στους 19 πόντους! Κι αυτό, μετά το αποτέλεσμα Σέπσι-Ερυθρός Αστέρας, χτες. Η ομάδα του Μάρτινς Ζίμπαρτς μπορούσε να γράψει ιστορία.

Ο αγώνας… 

Ο Θρύλος ξεκίνησε με τις Αγιούσο, Σταμολάμπρου, Νικολοπούλου, Στραουτμάνε και Γκούσταφσον. Οι «ερυθρόλευκες» πήραν ένα κεφάλι με 6-2, στα πρώτα τέσσερα λεπτά αγώνα. Μετέπειτα, οι δύο ομάδες βρίσκονταν μαζί στο σκορ, με ένα σερί των γηπεδούχων 6-2. Η Άινα Αγιούσο είχε μπει πολύ καλά στο ματς, έχοντας γρήγορα 5 πόντους (8-11). Οι αθλήτριες του Μάρτινς Ζίμπαρτς είχαν ξεκινήσει δυνατά στην επιθετική λειτουργία, σκοράροντας 18 πόντους (10-18, 7’), μετά από 7 λεπτά αγώνα. Με τον προπονητή μας να ρίχνει και τη Σουκ στο ματς. Επιπλέον, η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου χάριζε κι εκείνη σκοράρισμα, όπως φυσικά και η MVP του προηγούμενου ματς, Γκούσταφσον. Ο Ερυθρός Αστέρας όμως κατάφερε να ισοφαρίσει με το σφύριγμα της ολοκλήρωσης της πρώτης περιόδου σε 21-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Θρύλος κράτησε την πρωτοπορία στο σκορ, κάτι που διατηρήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 32-39.

Η ανωτερότητα βγήκε στο παρκέ, ο Ερ. Αστέρας απλά… παραδόθηκε!

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτισσες κρατούσαν το προβάδισμα με +6 (39-45). Οι παίκτριες του Μάρτινς Ζίμπαρτς, πέραν της εικόνας, έβγαζαν και όμορφες φάσεις στο παρκέ, δείχνοντας έτοιμες για τους ομίλους της Euroleague. Μάλιστα, στο 29’ η διαφορά αυξήθηκε στο +10. Η περίοδος ολοκληρώθηκε στο 50-60.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, η αναμέτρηση πήρε έκταση θριάμβου. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με +15 (52-67), μετά από 35 λεπτά αγώνα. Όχι μόνο δεν θα έφτανε σε κατάσταση ήττας, αλλά έδειξε για ακόμη μια φορά την ανωτερότητά του. Ο Ερυθρός Αστέρας παραδόθηκε, βλέποντας πως το ματς δεν γυρίζει, με τον Θρύλο να ξεφεύγει κι άλλο με +19 (54-73). Η διαφορά ανέβαινε κι άλλο, με τις γηπεδούχες να μην έχουν αντίδοτο στο μπάσκετ της ομάδας του Ζίμπαρτς. Η… τριαντάρα δεν άργησε να έρθει, με τον Θρύλο να πανηγυρίζει μια επάξια νίκη και πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για τις Γυναίκες. Το τελικό σκορ ήταν το 60-84.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 32-39, 50-60, 60-84.

Ολυμπιακός (Ζίμπαρτς): Αγιούσο 8 (1), Γκούσταφσον 25 (1), Νικολοπούλου 6, Σταμολάμπρου 19 (3), Στραουτμάνε 8, Δίελα, Σουκ 12, Σπυριδοπούλου, Σταμάτη, Σύρρα 4, Βαμβακά 2.