«Είναι απολύτως βάσιμο ότι ΑΕΚ και Άρης θα έχουν πρόβλημα. Ο Άρης έχει ξεκινήσει και πληρώνει για τέτοιες υποθέσεις»

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία του συνεδρίαση (σ.σ. ανακοινώθηκε προχθές) την ακόλουθη απόφαση. Απορρίπτει κατά πλειοψηφία την από 24.03.2023 αίτηση αναψηλάφησης της ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής κατά του πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή Ioan Bogdan Mara και της υπ’ αριθμ. 41/2023 απόφασης του ΔΔΠ/ ΕΠΟ».

Πρόκειται για απόφαση-καταπέλτης, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου, όχι μόνο για τον Ηρακλή αλλά και για άλλες ομάδες. Ο Μάρα διεκδικούσε χρέη της παλιάς ΠΑΕ και δικαιώθηκε, κάτι που σημαίνει ότι, λόγω του δεδικασμένου, το οποίο μπορούν να επικαλεστούν κι άλλοι παίκτες που όφειλε χρήματα η «παλιά» ΠΑΕ Ηρακλής αλλά και πρώην παίκτες εναντίον άλλων ομάδων (ΑΕΚ, Αρης, ΟΦΗ, Πανιώνιος και Παναχαϊκή) που διαλύθηκαν και… επανήλθαν με άλλους ΑΦΜ.

Και το λέει ο Αλέξης Κούγιας, καθώς, την ημέρα που βγήκε, δήλωσε ότι «δυστυχώς το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, υπό την προεδρεία του Προέδρου Εφετών κου Μαρούδη, απέρριψε την αναψηλάφηση προηγούμενης απόφασης του, με την οποία ουσιαστικά δικαιώνονται όλοι οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Ηρακλής, που δεν είχαν εισπράξει τις συμφωνημένες αμοιβές τους, όταν ιδιόκτητης της ΠΑΕ ήταν ο Αντώνης Ρέμος, αφού δικαίωσε τον ποδοσφαιριστή Μάρα, ο οποίος διεκδικεί την καταβολή δεδουλευμένων ύψους 200.000€». Παράλληλα, προβλέπει ότι το συνολικό ποσό που μπορεί να κληθεί ο Ηρακλής να δώσει σε πρώην παίκτες ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ. Στον Μάρα πρέπει να καταβληθούν άμεσα 115.000 ευρώ.

Όμως, η… βόμβα, αναφορικά με τη δήλωση του γνωστού ποινικολόγου, είναι η εξής: «Κατά τη νομική μου κρίση αποτελεί δεδικασμένο για όλες τις ΠΑΕ, οι οποίες διαλύθηκαν λόγω οικονομικών προβλημάτων και θα πρέπει να ανησυχούν από σήμερα εύλογα η ΠΑΕ ΑΕΚ, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, η ΠΑΕ ΟΦΗ και άλλες σημαντικές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου». Άρα, με βάση την προαναφερόμενη δήλωση δεν πρέπει να αποκλειστούν παρόμοιες προσφυγές πρώην παικτών εναντίον των προαναφερόμενων ομάδων οι οποίοι θα επικαλούνται το δεδικασμένο του Ηρακλή.

Από την πλευρά του, έφεση κατά της απόφασης για την αδειοδότηση των ΑΕΚ, Αρη, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα υπέβαλε ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος, λόγω χρεών τους σε πρώην παίκτες με το παλιό ΑΦΜ. Επίσης, όπως δήλωσε στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ», προσέφυγε και στη FIFA.

Και πρόσθεσε: «Είναι απολύτως βάσιμο ότι ΑΕΚ και Άρης θα έχουν πρόβλημα. Ο Άρης έχει ξεκινήσει και πληρώνει για τέτοιες υποθέσεις. Πληρώνει ο Καρυπίδης, παρότι οι οφειλές δημιουργήθηκαν από προηγούμενες διοικήσεις κι όχι τη δική του».

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24