Τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός σε εκτός έδρας παιχνίδι, με τον Θρύλο να νικά με 0-3 σετ και να παίρνει την πρόκριση για το Final 4 του Κυπέλλου.

Τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης αντιμετώπισε η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού σε εκτός έδρας νοκ-άουτ παιχνίδι των “8” του Κυπέλλου Ελλάδος, με τους ερυθρόλευκους να νικούν εύκολα με 0-3 σετ και να παίρνουν την πρόκριση για το Final 4 του Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

Το πρώτο σετ άρχισε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο στο σκορ για αρκετή ώρα, μέχρι και το 6-8. Με τους ερυθρόλευκους στην συνέχεια να πατάνε το πόδι στο γκάζι και να παίρνουν σημαντική διαφορά με 12-18. Έπειτα η ομάδα της Αλεξανδρούπολης αντέδρασε και με δικό της σερί μείωσε τη διαφορά στο 18-21 σε ένα κομβικό σημείο. Εντέλει οι Πειραιώτες έκαναν το 0-1 στα σετ, αφού κατέκτησαν το πρώτο σετ με σκορ 22-25.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τους ερυθρόλευκους να είναι σταθερά μπροστά από την αρχή του σετ, έχοντας πάρει ένα καλό προβάδισμα με 4-9. Στην συνέχεια οι παίκτες του Φερνάντο Μπενίτεθ Μουνιόθ κράτησαν το προβάδισμα τους παρότι ο Εθνικός έφτασε κοντά στο σκορ με 15-18. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έπειτα κατέκτησαν και το δεύτερο σετ με 22-25, κάνοντας παράλληλα το 0-2 στα σετ.

Το τρίτο σετ άρχισε με τους παίκτες του Φερνάντο Μπενίτεθ Μουνιόθ να μπαίνουν αρκετά δυνατά παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με 2-6. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες αύξησαν το προβάδισμα σε 6-12 χωρίς να έχουν απειληθεί ιδιαίτερα από την ομάδα της Θράκης σε ολόκληρο το παιχνίδι. Έπειτα η ομάδα της Αλεξανδρούπολης μείωσε σε 12-16. Με τους ερυθρόλευκους να προκρίνονται στο Final 4 του Κυπέλλου, αφού επιβλήθηκαν και στο τρίτο σετ με 20-25, παίρνοντας την νίκη-πρόκριση με 0-3 σετ.

Περισσότερα σε λίγο…