Η επιτροπή Macolin του Συμβουλίου της Ευρώπης, συνεδρίασε στην Αθήνα υπό την προεδρεία του Γιώργου Μαυρωτά.

Στην επιτροπή Macolin συζητήθηκαν πολλά θέματα που σχετίζονται με την ανταλλαγή πληροφοριών και την προστασία ατομικών δεδομένων, στην συντονισμένη απόπειρα καταπολέμησης της χειραγώγησης αγώνων, όπως και ζητήματα προσφοράς στοιχηματικού προϊόντος. Επίσης τέθηκε υπό συζήτηση η ακεραιότητα μερικών πρωταθλημάτων που θα βελτιωθούν σε συνεργασία των κρατικών ομοσπονδιών και στοιχηματικών ενώσεων.

Επίσης αποφασίστηκε Επιτροπή να γράψει έκθεση με στοχευμένες προτάσεις, ώστε να αντιμετωπιστεί η σύνδεση παράνομου στοιχηματισμού με ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα συνεργαστεί με την MONEYVAL, μια επιτροπή που καταπολεμά τα φαινόμενα καταπολέμησης διακίνησης μαύρου χρήματος στην Ευρώπη.

Έκανε την αποκάλυψη και μένει άνεργος ο Βόκολος!
Έκανε την αποκάλυψη και μένει άνεργος ο Βόκολος!

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Μαυρωτάς έθεσε ως θέμα την δημιουργία ενός πανευρωπιακού θεσμού που θα ελέγχει την αξιοπιστία και την ακρεαιότητα των εθνικών πρωταθλημάτων.
Γαλλία και Ισπανία συμμετείχαν στην επιτροπή για πρώτη φορά.

Η ετήσια ημερίδα της ΕΠΑΘΛΑ θα έχει διεθνείς συμμετοχές.

Αύριο 1/12 ολοκληρώνεται η Εβδομάδα Αθλητικής Ακεραιότητας με την ετήσια εκδήλωση της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας. Θα ακολουθήσει εκδήλωση με θέμα: «Σύγχρονες προκλήσεις στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης αθλητικών αγώνων στον ελληνικό και διεθνή χώρο». Θα συμμετέχουν εκπρόσωποι εθνικών και διεθνών φορέων, αθλητικών ομοσπονδιών και ενώσεων παικτών. Θα δώσουν το παρών και μέλη της ΕΠΑΘΛΑ, ομάδες εργασίας της Εθνικής Πλατφόρμας και των στοιχηματικών εταιριών. Θα ανταλλαχθούν απόψεις, ιδέες και τρόποι καταπολέμησης των προαναφερθέντων φαινομένων.

Επίσης στην εκδήλωση θα βρεθούν Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, η επικεφαλής του αθλητικού τομέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Sophie Kwasny, ο γγΑ και πρόεδρος της ΕΠΑΘΛΑ Γιώργος Μαυρωτάς και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Στις συζητήσεις που θα γίνουν μετά την εκδήλωση, θα μιλήσουν στο αρχικό μέρος εκπρόσωποι της επιτροπής παρακολούθησης της Σύμβασης Macolin, της INTERPOL της UEFA, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, του Δικτύου Εθνικών Πλατφορμών και της ULIS και στο δεύτερο εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Επιτροπής Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων, της ΕΠΑΘΛΑ και ο Αθλητικός Εισαγγελέας.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24