Ο Αλέξης Καλογερόπουλος επιστρέφει από τον Βόλο και ο Μεντιλίμπαρ του δίνει την ευκαιρία να κερδίσει μια θέση στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι γνωστός για το πόσο παρατηρητικός είναι σε θέσεις-κλειδιά, όπως αυτή του κεντρικού αμυντικού. Και σε αυτή τη λογική, αποφάσισε να καλέσει στην καλοκαιρινή προετοιμασία του Ολυμπιακού τον Αλέξη Καλογερόπουλο. Όλα αυτά μετά από δύο γεμάτες χρονιές του 20χρονου στόπερ στον Βόλο.

Ο «Καλογέρο» επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια. Ξέρει το περιβάλλον στο Ρέντη, γνωρίζει παίκτες και καταστάσεις! Και αυτό τον βοηθά να μπει γρήγορα στο κλίμα. Και παρότι ο ανταγωνισμός στα στόπερ είναι έντονος —με τους Μπιανκόν, Ρέτσο και Πιρόλα να αποτελούν σταθερές επιλογές— ο νεαρός έχει κάθε λόγο να νιώθει πως ήρθε η στιγμή του.

Ολυμπιακός: Τρελά λεφτά για Μουζακίτη!
Ολυμπιακός: Τρελά λεφτά για Μουζακίτη!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μεντιλίμπαρ έχει σταμπάρει τον Καλογερόπουλο για τις αρετές του στο «διάβασμα» του παιχνιδιού, τη δύναμη στις μονομαχίες και την ψυχραιμία υπό πίεση. Στον Βόλο είχε 134 αμυντικές επεμβάσεις μέσα στη σεζόν. Αριθμός διπλάσιος από τον Μίλετις, με 57.

Καλογερόπουλος: Το δυνατό του στοιχείο;

Η σωστή τοποθέτηση και το timing. Σπάνια βγαίνει εκτός φάσης. Eνώ δεν φοβάται να ανεβάσει τη γραμμή, κόβοντας πρώτος τις μεταβιβάσεις. Ο Καλογερόπουλος ξεχωρίζει και στο ψηλό παιχνίδι. Kάτι που του δίνει πλεονέκτημα τόσο στις στατικές φάσεις άμυνας όσο και επίθεσης! Mε επικίνδυνες παρουσίες στην αντίπαλη περιοχή.

Επιπλέον, διαθέτει σωστή τεχνική βάση και μπορεί να χτίσει παιχνίδι από πίσω. Κρατά τη μπάλα χαμηλά και παίζει με θάρρος, χωρίς να πανικοβάλλεται στην πρώτη πίεση. Κάτι που αναζητά ο Μεντιλίμπαρ στο νέο μοντέλο παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

Στο αγωνιστικό του παρελθόν έχει ήδη «δέσει» καλά με παίκτες του σημερινού ρόστερ, όπως ο Χρήστος Μουζακίτης. Με τον οποίο έχουν συνδεθεί δημιουργικά από τις μικρές ηλικίες του Θρύλου.

Ο Καλογερόπουλος είναι πλέον μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της μέχρι τώρα καριέρας του! Να πείσει τον προπονητή του πως αξίζει μία θέση στον κορμό του Ολυμπιακού.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24