Σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια, επισημοποιήθηκε η συμφωνία που τάραξε τα νερά στην Ευρώπη και άλλαξε την ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού, όταν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έφεραν στην ομάδα τον Βασίλη Σπανούλη.

Σαν σήμερα (11/7/2010), ο Βασίλης Σπανούλης λέει το μεγάλο «ΝΑΙ», αφού συμφώνησε σε όλα με τον Ολυμπιακό. Με αυτόν τον τρόπο έγινε ο Βασιλιάς του Ολυμπιακού και ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του συλλόγου.

Να ξέρετε πως η μεταγραφή, εκεί που έδειξε πως θα ολοκληρωθεί με αίσιο τέλος, κινδύνευσε, αφού η πλευρά των Πειραιωτών έδειξε αναβλητικότητα.

Ο Βασίλης Σπανούλης είχε απαντήσει θετικά στην πρόταση των 2.4 εκατ. ευρώ. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» περιμένοντας την οριστική απόφαση του Τσίλντρες και μετά την αποχώρηση Κλέιζα, ήθελαν παράταση 24 ωρών.

Βέβαια, σημαντικό ρόλο για την ευτυχή εξέλιξη της μεταγραφής έπαιξε ο «σοφός», Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο ίδιος είχε επικοινωνήσει με τον Σπανούλη τηλεφωνικώς και τον είχε καθησυχάσει.

Τελικώς, ο Σπανούλης βρισκόταν στην Αθήνα, έγιναν οι τελικές επαφές και οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας. Με αυτόν τον τρόπο, ο κορυφαίος ήρθε στον Ολυμπιακό… η συνέχεια γνωστή σε όλους!

«Η ανακοίνωση: Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Βασίλη Σπανούλη. Ο διεθνής γκαρντ θα είναι παίκτης της ομάδας μας για τα επόμενα τρία χρόνια».

Ας απολαύσουμε φωτογραφίες και βίντεο:

Δείτε το ντοκιμαντέρ που δημιούργησε η Ευρωλίγκα για εκείνον: