Απίστευτες κοριτσάρες πήραν την 3η θέση, το Χάλκινο μετάλλιο και έκλεισαν θέση στο Παρίσι.

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών διέλυσε τα φαντάσματα, νικώντας την Ιταλία 7-6 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν, μα πάνω από όλα επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες έπειτα από 16 χρόνια.

Καταθέτοντας ψυχή τα κορίτσια της εθνικής ομάδας κατάφεραν κάτι που η ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση πάλευε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και μετά. Μετά τον θρίαμβο της Εθνικής η Νικόλ Ελευθεριάδου σε μία κατάθεση ψυχής, συγκίνησε τους πάντες. Και πως γίνεται άλλωστε να μην το κάνει; Όταν και εκείνη και όλα τα κορίτσια μας έκαναν για μία ακόμα φορά υπερήφανους;

Αναλυτικά η κατάθεση ψυχής από την Ελευθεριάδου: 

«Προσπαθώ να βρω τις λέξεις να εκφράσω αυτά που νιώθω, τρέμω! Δεν μπορώ να περιγράφω τι σημαίνει αυτό για μας. Δεν θα μιλήσω για τους κόπους και οτιδήποτε άλλο. Αυτή η ομάδα έπαιξε με τόση ψυχή σήμερα, που πραγματικά δεν άξιζε κάτι άλλο από την πρόκριση. Δεν έχω λόγια, προσπαθώ να συνειδητοποιήσω απλά τι έχει συμβεί. Είναι ένα όνειρο η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είμαι ευγνώμων που θα το ζήσω με αυτά τα κορίτσια, με αυτό το προπονητικό τιμ. Είναι δουλειά χρόνων και πραγματικά δεν έχω λόγια.»