Ο Αγιούμπ Ελ Καμπί ηγείται της λίστας με τους κορυφαίους διεθνείς σκόρερ στον κόσμο για το 2024, πάνω από Κέιν, Εμπαπέ και Χάαλαντ!

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί σκόραρε… κατά ριπάς στο Conference League της σεζόν 2023-24 με τη φανέλα του Ολυμπιακού, οδηγώντας τον Θρύλο μέχρι την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου στην «OPAP Arena».

Κάπως έτσι, ο Ιούνιος τον βρήκε να ηγείται στη λίστα των κορυφαίων διεθνών σκόρερ στον κόσμο (δηλαδή σε διεθνείς διοργανώσεις με σύλλογο και εθνική) για το 2024, θέση που διατηρεί εδώ και τέσσερις μήνες!

Ο Ηλιόπουλος πανηγύριζε τίτλο του Θρύλου το 2012
Ο Ηλιόπουλος πανηγύριζε τίτλο του Θρύλου το 2012

Η IFFHS (Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου) ανανέωσε τη λίστα με τους κορυφαίους διεθνείς σκόρερ στον πλανήτη – ποδόσφαιρο, με τον Μαροκινό να βρίσκεται (και) για τον μήνα Σεπτέμβριο στην κορυφή με 15 γκολ.

Πίσω του, με ένα γκολ λιγότερο, βρίσκεται ο Χάρι Κέιν, ο οποίος σκόραρε έξι γκολ αυτό το μήνα σε διεθνείς διοργανώσεις κι έφτασε τα 14 συνολικά μέσα στο 2024. Ο επόμενος που αγωνίζεται στην Ευρώπη είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ, που δεσπόζει στη 10η θέση με εννιά γκολ.

Η ενδεκάδα των κορυφαίων διεθνών σκόρερ για τον Σεπτέμβριο:

  1. Αγιούμπ Ελ Καμπί 15 γκολ (Ολυμπιακός)
  2. Ακράμ Αφίφ 14 γκολ (Αλ Σαντ)
  3. Χάρι Κέιν 14 γκολ (Μπάγερν)
  4. Σαλομον Ρονδόν 12 γκολ (Πατσούκα)
  5. Σοφιάν Ραχίμι 12 κολ (Αλ Αίν)
  6. Αϊμέν Χουσέιν 11 γκολ (Αλ Τζαγίβα, Αλ Κορ)
  7. Αντεμόλα Λούκμαν 11 γκολ (Αταλάντα)
  8. Μούσα Αλ Τααμαρί 9 γκολ (Μονπελιέ)
  9. Γιαζάν Αλ Ναϊμάτ 9 γκολ (Αλ Αχλί)
  10. Κιλιάν Μπαπέ 9 γκολ (Ρεάλ Μαδρίτης)
  11. Αντριάν Μαρτίνες 9 γκολ (Ράσινγκ Κλουμπ)

Αντώνης Κόκκινος

Άρρωστος με το ποδόσφαιρο από μικρός και με τον αθλητισμό γενικότερα. Οι πρώτες λέξεις που έμαθε να λέει, ήταν μαμά, μπαμπά και Ολυμπιακός. Θυμάται από πιτσιρικάς να στέκεται μπροστά σε μια τηλεόραση να δει τον Θρύλο. Η αρρώστια του με τον Ζιοβάνι αθεράπευτη, βλέπει ξανά και ξανά τα βιντεάκια του μάγου.

Έχει σπουδάσει στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ (ΚΑΡ) και έχει περάσει από εφημερίδες και sites, με την μεγαλύτερη τιμή για αυτόν να είναι η «Ελευθεροτυπία», που την αποκαλεί το… μεγάλο σχολείο για τον ίδιο. Από το 2014 κάνει αναλύσεις αγώνων σε στοιχηματικά sites, όπου διατηρεί και την προσωπική του στήλη.

Θα τον βρείτε επίσης στο ραδιόφωνο αλλά κάποιες φορές και στην τηλεόραση. Η τρέλα του με τον Ολυμπιακό τεράστια και μέσα από το Thrylos24.gr, θα καταθέτει την άποψη του για την μεγάλη του αγάπη.