Ο Ολυμπιακός, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σάσα Βεζένκοβ, κέρδισε με 78-75 τη Μέγκα Μπεμάξ στο ΣΕΦ σε φιλική αναμέτρηση για το τουρνουά «Monday’s Game Night Against COVID-19»

Την Μέγκα Μπεμάξ υποδεχόταν ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο των φιλικών για το τουρνουά «Monday’s Game Night Against COVID-19». Οι «ερυθρόλευκοι», που πάτησαν το πόδι… στο γκάζι προς το φινάλε, επικράτησαν με 78-75 και είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Σάσα Βεζένκοβ, ο οποίος «εκτέλεσε» τη σερβική ομάδα.

Δεν ήταν καλό το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο ματς, με την Μέγκα να προηγείται με 2-11 στο 5′ της αναμέτρησης, έπειτα από αρκετές άστοχες επιθέσεις από πλευράς «ερυθρόλευκων». Το τάιμ άουτ που πήρε ο Γιώργος Μπαρτζώκας «ξύπνησε» τον Θρύλο, που σιγά – σιγά «ροκάνισε» τη διαφορά. Αρχικά, οι Σλούκας και Χάρισον μείωσαν σε 6-11 και εν συνεχεία οι Χαραλαμπόπουλος και Χάρισον έφεραν το ματς σε απόσταση ενός πόντου (11-12). Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε την Μέγκα μπροστά στο σκορ με 15-16.

H Μέγκα κατάφερε να χτίσει ένα καλό προβάδισμα στη δεύτερη περίοδο χάρη στην αποκάλυψη που ακούει στο όνομα Σιμόνοβιτς, ο οποίος «κουβάλησε» την σερβική ομάδα με συνεχόμενους πόντους. Χαρακτηριστικό είναι πως οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 22-27 με 11 διαδοχικούς πόντους από τον Μαυροβούνιο σέντερ. Ο Ολυμπιακός, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 22-33, κατάφερε να μειώσει στους έξι πόντους με τους Έλις και Πρίντεζη (30-36). Η διαφορά με το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου έμεινε στα ίδια επίπεδα, αφού η Μέγκα ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με σκορ 37-45.

Πίσω στο σκορ συνέχισε να βρίσκεται ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο με διαφορές κάτω των δέκα πόντων. Οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν στους έξι πόντους με τον Ζαν Σαρλ για το 43-49, αλλά Πετρούσεφ και Σιόνονιτς ανέβασαν τη διαφορά στους 11 για δεύτερη φορά στο ματς (45-56), στο 24′. Οι Βεζένκοβ και Χάρισον κατάφεραν προς το φινάλε της τρίτης περιόδου να μειώσουν τη διαφορά και να φέρουν την ομάδα του Πειραιά στο -5 (58-63).

Δυνατά μπήκε στην τελευταία περίοδο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία «πάτησε» το πόδι στο… γκάζι και με οκτώ διαδοχικούς πόντους του Βεζένκοβ προηγήθηκε με 65-63. Η Μέγκα είχε την απάντηση και έφερε το ματς στα ίσα με τον Σιμόνοβιτς για το 69-69. Ο Βεζένκοβ πήρε ξανά στη πλάτη του τον Ολυμπιακό και με έξι διαδοχικούς πόντους τον έφερε στο +4 (75-71), στο 38′. Καθοριστικό ήταν το εύστοχο τρίποντο του Νικολαΐδη στα 71″ για το 78-71, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με 78-75 κόντρα στη Μέγκα.