Η Ελληνοσουδανή καλλιτέχνης, Μαρίνα Σάττι, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Μάλμε της Σουηδίας και τη Eurovision.

Μετά από πολλές εικασίες και ενώ είχαν ήδη ακουστεί αρκετά ονόματα, αποφασίστηκε τελικά πως η Μαρίνα Σάττι θα είναι η τραγουδίστρια που θα ταξιδέψει μέχρι τη Σουηδία τον ερχόμενο Μάιο. Για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η ανακοίνωση έγινε πριν λίγο στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «Στούντιο 4», με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Μάλιστα, ο φετινός διαγωνισμός έχει συμβολική χροιά καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη φορά που η χώρα μας πήρε μέρος στην Eurovision.

Πρώτη εκπρόσωπος της Ελλάδας ήταν η αξεπέραστη Μαρινέλα με το τραγούδι «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου». Όσο για το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί η Μαρίνα Σάττι στο Μάλμε, αυτό δεν έχει επιλεγεί ακόμα.

Γι’ αυτό, τόσο η ΕΡΤ και η δισκογραφική της εταιρεία. Golden Records και Minos EMI, a Universal Music Company, όσο και η ερμηνεύτρια. Επιθυμούν η επιλογή αυτή να είναι όσο πιο ανοιχτή γίνεται. Στο πλαίσιο αυτό, από αύριο κιόλας, 25 Οκτωβρίου 2023, στο email eurovision2024@ert.gr μπορούν όποιοι δημιουργοί το επιθυμούν να στείλουν, έως την 1η Δεκεμβρίου 2023, τις δικές τους προτάσεις ολοκληρωμένων τραγουδιών.