Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Χίμκι, για το πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της Euroleague και επικράτησε με σκορ 82-75...

Χωρίς τους μόνιμους απόντες Κώστα Παπανικολάου – Χασάν Μάρτιν θα κλείσει απόψε τη σεζόν ο Ολυμπιακός, ενώ δεν θα είναι διαθέσιμος ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ. Οι Πειραιώτες παρατάχθηκαν με τους εξής 11 παίκτες: Χάρισον, Χαραλαμπόπουλο, Λαρεντζάκη, Σπανούλη, Σλούκα, Βεζένκοβ, Πρίντεζη, Τζένκινς, Κουφό, Έλις, ΜακΚίσικ.

Με τους Σπανούλη, Τζένκινς, Χαραλαμπόπουλο, Βεζένκοβ, Έλις ξεκίνησε το ματς ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε  με τον Βασίλη Σπανούλη να μπαίνει στον αγώνα σε ρόλο δημιουργού. Ο Kill-Bill έχει δώσει τρεις ασίστ, το βράδυ που ο Κώστας Σλούκας έμεινε για πρώτη φορά φέτος εκτός αρχικής πεντάδας. Τρίποντο από τον Χαραλαμπόπουλο και 11-0 σερί από τον Ολυμπιακό, που περνάει μπροστά με έξι. Ο Σπανούλης στις πέντε ασίστ, κάνει σπουδαία δουλειά βρίσκοντας ξανά και ξανά τον ελεύθερο παίκτη.

Με έξι ασίστ έκλεισε το δεκάλεπτο ο Βασίλης Σπανούλης. Το έπαιξε όλο, με τον Ολυμπιακό να έχει 24 πόντους από 8/11 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/3 ασίστ και 9 τελικές πάσες για τρία λάθη. Ο Βεζένκοβ με 10 πόντους από 5/5 δίποντα και 6 ριμπάουντ είναι απίθανος, για άλλο ένα παιχνίδι. Σκορ, 24-19.

Οι Σπανούλης, Τζένκινς, Χαραλαμπόπουλος, Βεζένκοβ, Έλις έβγαλαν όλη την πρώτη περίοδο, οι Σλούκας, Λαρεντζάκης, Χάρισον, Πρίντεζης, Κουφός πήραν τη σκυτάλη στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο μέρος με 15/19 δίποντα (79%), η Χίμκι με 8/13 τρίποντα (61.5%). 15 ασίστ έχουν οι γηπεδούχοι για έξι λάθη, με τους Βεζένκοβ, Κουφό, ΜακΚόλουμ να είναι οι πρώτοι σκόρερ χάρη στους 10 πόντους που έχει πετύχει ο κάθε ένας. Ο Ολυμπιακός κυρίως με σουτ δύο πόντων έβρισκε τις λύσεις και έτσι έκλεισε το δεύτερο δεκάλεπτο, μπροστά στο σκορ, 42-41.

Σπανούλης, ΜακΚίσικ (αντί Τζένκινς), Χαραλαμπόπουλος, Βεζένκοβ, Έλις στο παρκέ για τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Σε όλη την διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου Ο Ολυμπιακός κρατούσε το προβάδισμα και έτσι προηγήθηκε στο 30′ με σκορ 63-55.

Στην τέταρτη περίοδο δεν άλλαξε τίποτα. Ο Θρύλος κρατούσε το προβάδισμά του με ιδιαίτερη ευκολία και έτσι κατάφερε να επικρατήσει των ρώσων με σκορ 82-75. Στους 20 πόντους από 6/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 5/6 βολές και στα 10 ριμπάουντ ο Σάσα Βεζένκοβ που είναι κι απόψε ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού.