Τον Φοίνικα Σύρου υποδέχτηκε ο Ολυμπιακός στο κλειστό του Ρέντη για τον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ της Volleyleague ανδρών, με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν πολύ εύκολα με 3-0 σετ και να κάνουν το 1-0 στη σειρά. Αναλυτικό ρεπορτάζ από τον Κωνσταντίνο Τούμπανο.

Τον Φοίνικα Σύρου υποδέχτηκε ο Ολυμπιακός στο κλειστό του Ρέντη για τον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ της Volleyleague ανδρών, με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν πολύ εύκολα με 3-0 σετ και να κάνουν το 1-0 στη σειρά.

Ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Τούμπανου…

Το πρώτο σετ άρχισε εξαιρετικά για τον Ολυμπιακό, αφού η ομάδα του Μουνιόθ πήρε το προβάδισμα με 6-3 μετά από μπλοκ του Ραουβέρντινκ. Οι ερυθρόλευκοι στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοση τους, κάνοντας το 9-4 με μπλοκ του Ανδρεάδη. Ο Φοίνικας δε μπόρεσε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να αυξήσει το προβάδισμα του σε 15-8. Το σετ συνεχίστηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με τους Πειραιώτες να φτάνουν στο 20-12 με πλασέ του Πετρέα. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 23-13 με καρφί του Σμιτ, πριν ο Πετρέας καρφώσει εμφατικά για το 25-13, ώστε οι ερυθρόλευκοι να κάνουν το 1-0.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως και το πρώτο για τους Πειραιώτες, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 7-3, έπειτα από μπλοκ του Τερβαπόρτι. Οι ερυθρόλευκοι με τον εξαιρετικό Γκάβιν Σμιτ έκαναν το 11-5 μετά από καρφί του ίδιου. Αργότερα, ο Κουμεντάκης με άσσο έκανε το 17-10 για τους πρωταθλητές Ελλάδας, με τον Φοίνικα να δείχνει ανήμπορος να αντιδράσει. Οι Πειραιώτες με άσσο του Πετρέα αύξησαν το προβάδισμα τους στο +9 (21-12), η συνέχεια ήταν η ίδια για τον Ολυμπιακό που κατέκτησε και το δεύτερο σετ με 25-13, κάνοντας το 2-0.

Το τρίτο σετ άρχισε εξαιρετικά για τον Ολυμπιακό, αφού προηγήθηκε με 6-3 μετά από καρφί του Ανδρεάδη σε κόντρα μπάλα. Ο Ολυμπιακός με άσσο του Εμίρ Τερβαπόρτι έκανε το 9-4, με τους Πειραιώτες να αυξάνουν το προβάδισμα τους σε 15-8 με τον Ραφαήλ Κουμεντάκη. Έπειτα, οι παίκτες του Μουνιόθ εμφανίστηκαν το ίδιο συγκεντρωμένοι, κάνοντας το 20-11 με καρφί του Ανδρεάδη σε κόντρα μπάλα. Οι ερυθρόλευκοι με καρφί του Σμιτ έκαναν το 23-15, φτάνοντας αρκετά κοντά στην πρώτη νίκη της σειράς των ημιτελικών. Οι πρωταθλητές Ελλάδας κατέκτησαν το τρίτο σετ με 25-18 και παράλληλα τη πρώτη νίκη στα ημιτελικά της Volleyleague ανδρών.

Περισσότερα σε λίγο…