Φτωχότερη είναι από σήμερα (14/1) η ελληνική ιστιοπλοϊα, καθώς ο ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης έφυγε από την ζωή μετά από μάχη με τον κορονοϊό.

Μαύρη μέρα για την ελληνική ιστιοπλοϊα και τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς ο ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής του αθλήματος Λεωνίδας Πελεκανάκης έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 59 ετών χτυπημένος από τον κορονοϊό, ασθένεια με την οποία πάλευε για δυο μήνες.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ):

«Με μεγάλη οδύνη ενημερωθήκαμε πριν από λίγο, ότι ο αγαπητός μας συνάδελφος και Olympian της Ιστιοπλοΐας Λεωνίδας Πελεκανάκης απεβίωσε σε ηλικία 58 ετών ύστερα από μάχη με τον COVID-19, που κράτησε 2 μήνες περίπου.

Ο Λεωνίδας δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ήταν μέχρι πρόσφατα ενεργότατος κοινωνικά και αθλητικά σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης και έγινε δυστυχώς ο πρώτος Έλληνας αθλητής υψηλού επιπέδου που έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του κορονοϊού.

Η ΕΣΟΑ εκφράζει τα συλληπητήριά της στους οικείους του και εύχεται να είναι πάντα γαλήνια «η θάλασσα που θα τον σκεπάζει» και που τόσο αγάπησε…»