Τους επτά νεκρούς έφτασε η φονική θεομηνία στην Χαλκιδική...

Στους επτά έχουν ανέλθει οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Χαλκιδική, καθώς το μεσημέρι εντοπίστηκε νεκρός ο ψαράς που αγνοούταν.

Η σορός του βρέθηκε στις 13:35 από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού 6,9 ναυτικά μίλια του αλιευτικού καταφυγίου στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

Μώραλης:«Είναι προφανές ότι πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας»
Μώραλης:«Είναι προφανές ότι πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας»
Στον 62χρονο ψαρά που αγνοείτο από χτες το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής ανήκει η σορός που εντοπίστηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι.

Η σφοδρή κακοκαιρία σάρωσε τα πάντα στη Χαλκιδική, αφήνοντας πίσω της οκτώ νεκρούς, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έναν ψαρά, πάνω από 100 τραυματίες και τεράστιες καταστροφές σε υποδομές, καταστήματα και σπίτια.

Επτά νεκροί

Από τη φονική λίστα, οι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Πλάγια Χαλκιδικής, μετά από πτώση στέγης σε ταβέρνα.

Πρόκειται για μια 54χρονη Ρουμάνα και τον 8χρονο γιο της. Η πρώτη έχασε τη ζωή της επιτόπου, όταν έπεσε πάνω της η οροφή, ενώ το ανήλικο αγόρι πέθανε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το άτυχο παιδί κατάφερε να σωθεί αρχικά από την πτώση του στεγάστρου, αλλά οι δυνατοί άνεμοι το παρέσυραν και το έριξαν στην τζαμαρία.

Οι άλλοι δύο θάνατοι συνέβησαν κοντά στο «Ποτίδαια Παλάς» από πτώση δέντρου, με θύματα έναν 39χρονο Ρώσο και τον δύο ετών γιο του.

Οι άλλοι δύο νεκροί βρέθηκαν στη Σωζόπολη Χαλκιδικής, από ανατροπή τροχόσπιτου λόγω του αέρα. Πρόκειται για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Τσέχων.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι εντοπίστηκε ένας ακόμη νεκρός στη θάλασσα. Το θύμα δεν έχει ταυτοποιηθεί και δεν κανείς δεν γνωρίζει αν πρόκειται για τον ψαρά που αγνοείται και ο οποίος το μεσημέρι εντοπίστηκε νεκρός ο ψαράς από τη Χαλκιδική που αγνοούταν. Η σορός του εντοπίστηκε στις 13:35 από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού 6,9 ναυτικά μίλια του αλιευτικού καταφυγίου στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

600 κλήσεις για παροχή βοήθειας

To κέντρο επιχειρήσεων Πολυγύρου έλαβε περισσότερες από 600 κλήσεις για παροχή βοήθειας. Μέχρι στιγμής έχουν επέμβει σε 235 συμβάντα για διασώσεις, αντλήσεις και κοπές δέντρων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους σε περιοχές της Χαλκιδικής, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, ανακοίνωσε ο αρμόδιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος.

Συγκεκριμένα, στη Χερσόνησο της Κασσάνδρας απαγορεύεται η κυκλοφορία στην περιοχή Μεσονήσι και στην κορυφογραμμή από Κασσανδρινό μέχρι Αγία Παρασκευή.

Στη Χερσόνησο Σιθωνίας το μέτρο ισχύει στην κορυφογραμμή από Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι Συκιά. Απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει, επίσης, στις δασικές περιοχής Ουρανούπολης και Κομίτσας και την περιοχή Κάκαβος.

Η απόφαση τέθηκε ήδη σε ισχύ και θα διαρκέσει ως τις 9 αύριο το πρωί.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ενώ η εφαρμογή της απόφασης ανατέθηκε στην ΕΛ.ΑΣ και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου.

Έλεγχοι στην περιοχή με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ

Mε τη συνδρομή της ΕΛΑΣ θα γίνονται έλεγχοι στην περιοχή, στην συμβολή των δασικών δρόμων με τις αντίστοιχες επαρχιακές και δημοτικές οδούς ενώ θα απομακρύνονται όλοι οι ευρισκομένοι στο δάσος από τα περιπολικά οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος και της Eλληνικής Aστυνομίας, εκτός από τα μέλη εθελοντικών οργανώσεων που συμμετέχουν στην πυροπροστασία.

Επιπλέον θα καταγράφονται οι πινακίδες κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται στο δάσος ενώ οι Δήμοι και οι ιδιοκτήτες των Δασικών εκτάσεων των παραπάνω περιοχών καλούνται να προβούν στη λήψη όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων και συστάσεων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πέντε χιλιάδες κεραυνοί και 11 μποφόρ χτύπησαν την Χαλκιδική

Πρωτοφανές και αδιανόητο μοιάζει το καιρικό φαινόμενο που έπληξε τη Χαλκιδική και άφησε πίσω του έξι νεκρούς τουρίστες και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών της περιοχής, την ώρα της κορύφωσης του φαινομένου που δεν ξεπέρασε τα 20 λεπτά έπεσαν συνολικά 5.000 κεραυνοί, αιτιολογώντας τις μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν το φαινόμενο ότι η νύχτα έγινε μέρα.

Οι άνεμοι έπνεαν θυελλώδεις στα 11 μποφόρ, με ταχύτητα που έφτασε σε ορισμένες περιπτώσεις τα 100 χλμ την ώρα.

Ο όγκος του νερού που έπεσε δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, με τις ζημιές να αποδίδονται στον έντονο αέρα.

Πηγή: parapolitika.gr

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24