Ως προς τις συντάξεις, η έμφαση που πρόκειται να δοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα είναι κυρίως στο σκέλος της επικουρικής ασφάλισης.

Ως προς τις συντάξεις, η έμφαση που πρόκειται να δοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα είναι κυρίως στο σκέλος της επικουρικής ασφάλισης. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι έως το τέλος του καλοκαιριού να υπάρξει εξομάλυνση, έτσι ώστε να πάψει η ταλαιπωρία για χιλιάδες συνταξιούχους.

Την ίδια στιγμή, πρέπει να προωθηθεί και η καταβολή των προσαυξήσεων, που αφορούν περιπτώσεις παράλληλης ασφάλισης.

Πρόγνωση: Αίθριος αναμένεται ο καιρός την Τετάρτη (vid)
Πρόγνωση: Αίθριος αναμένεται ο καιρός την Τετάρτη (vid)

Για το πρόβλημα με την εκκαθάριση των επικουρικών συντάξεων μίλησε ο υποδιοικητής και εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Αλέξανδρος Βαρβέρης.

«Έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια στον οργανισμό ώστε να εκκαθαριστούν οι κύριες συντάξεις. Αυτή η προσπάθεια είχε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, έχουν εκδοθεί περίπου 590.000 κύριες συντάξεις τους τελευταίους 28 μήνες. Αυτό είχε ως συνέπεια, το βάρος που ήταν στις κύριες συντάξεις να μετατοπιστεί στα επικουρικά και στα ΕΦΑΠΑΞ. Έχουμε κάνει και εκεί μεγάλη προσπάθεια και έχουμε εκκαθαρίσει περίπου τα μισά επικουρικά που είχε σαν υποχρέωση ο οργανισμός να εκκαθαρίσει, δηλαδή οι 45.000, και μας μένουν περίπου 40.000. Θα βγουν αρκετά αυτόν τον μήνα και ευελπιστούμε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχουμε ολοκληρώσει αυτή την προσπάθεια», είπε αρχικά.

«Αρκετά από αυτά τα επικουρικά απαιτούν αναγνωρίσεις, και θα στείλουμε επιστολές τους ασφαλισμένους για να αναγνωριστούν αν θέλουν τον χρόνο που απαιτείται για να εκδοθεί η επικουρική τους σύνταξη.», συμπλήρωσε ο κ. Βαρβέρης.

«Επειδή τα επικουρικά, είναι πολύ λίγα χρήματα τα οποία δίνονται, είναι πολύ δύσκολο να εκκαθαριστεί αυτό πληρώνοντας ένα μέρος του επικουρικού. Γίνεται στις κύριες συνάξεις αλλά και από τις επικουρικές αλλά εξαρτάται από το ποσό. Ένα 60% χρειάζεται αναγνώριση. Για το Δημόσιο, από τις 10.000, οι 6.000 θέλουν αναγνώριση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζουν οι εκκαθαρίσεις για επικουρικές συντάξεις

Από 85.000 υποθέσεις που εκκρεμούσαν

  • Οι 40.000 έχουν εκκαθαριστεί στο πρώτο 3μηνο του 2023
  • Στόχος: οι υπόλοιπες 45.000 + νέες αιτήσεις να εκδοθούν έως τον Αύγουστο (Από αυτές: 14.000 Δημοσίου & 31.000 ιδιωτικού τομέα)

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται τα αυξημένα προνομιακά επιδόματα

Σε 47.757 δικαιούχους

– Τα οφειλόμενα αναδρομικά του Μαΐου θα δοθούν στα τέλη Μαΐου με την καταβολή
του Ιουνίου (29.572 δικαιούχοι)

– Με εμβόλιμη πληρωμή στις 30/05 σε 9.879 δικαιούχους που προέρχονται από: ΙΚΑ,
ΤΑΠΙΛΤ, ΤΣΠΗΣΑΠ, ΤΑΙΣΥΤ

– Στα τέλη Ιουνίου (καταβολή Ιουλίου) σε 8.185 δικαιούχους που προέρχονται από: Δημόσιο, ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, ΙΚΑ-ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ-ΤΣΠΕΑΘ

Πηγή: Megatv.com

Μητσοτάκης, Κασσελάκης, Ανδρουλάκης βρίσκονται σε δύσκολη θέση
Μητσοτάκης, Κασσελάκης, Ανδρουλάκης βρίσκονται σε δύσκολη θέση
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24