Έχει χαθεί το «μέταλλο»… νικητή!

Μέσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα Μπάσκετ του Ολυμπιακού έχει χαθεί ένα πολύ βασικό συστατικό. Αυτό του να κερδίζεις, να αντέχεις στην πίεση, να γυρνάς παιχνίδια, να πολεμάς ως στο τέλος. Στοιχεία τα οποία μας στοίχιζαν πολύ περισσότερο και από τις επιλογές παικτών. Γράφει ο Πάρης Τσιλιώτης…


Στήριξη προσωπικά από μένα θα υπάρχει και θα εξακολουθήσει να υπάρχει. Δεν συμφωνώ με πολλά και έχω πολλές «ενστάσεις» με πάρα πολλές επιλογές που έχουν γίνει. Την φετινή χρονιά θα την αφήσω ως μία ακόμα… κακή παρένθεση. Μία χρονιά που όλοι εξ αρχής γνωρίζαμε ότι δεν θα διεκδικήσουμε και πολλά. Η Euroleague έχει αλλάξει με αμείωτους ρυθμούς Παίκτες με πολλά κυλά στα συμβόλαιά τους δεν «βλέπουν» με τίποτα την Ελλάδα. Η για να είμαστε πιο ακριβοδίκαιοι δεν τους «πλησιάζουμε» λόγο ηχηρών συμβολαίων. Το Φ.Π.Α θα αλλάξει ακούγεται. Εκεί θα κριθούν πολλά. Προς το παρόν όταν εμείς έχουμε 45% εφορία σε συμβόλαια αθλητών δεν μπορούμε να κρίνουμε τίποτα.

Στο Ποδόσφαιρο για να σας προλάβω είναι ένα άθλημα το οποίο δίνει και λεφτά και οι ομάδες δεν ζημιώνονται τόσο. Στο Μπάσκετ τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Πλέον δεν μπορούμε να φτάσουμε συμβόλαια παικτών όπως Λάρκιν, Τζέιμς, Ροντρίγκεθ ακόμα και του δικού μας Κώστα Σλούκα. Ίσως είναι ο μόνος που μπορεί κάποια στιγμή να γίνει η υπέρβαση αν και εγώ διαφωνώ από την στιγμή που δεν ήρθε φέτος να τον κυνηγάς. Καλύτερα να διεκδικήσεις κάποιον εκ των Ντόρσει η Μήτρου-Λόνγκ παρά τον Σλούκα. Δεν ήθελε προτίμησε τον Ομπράντοβιτς (όπως φαίνεται λάθος επιλογή…) και δεν δέχτηκε να έρθει στην ομάδα που τον ανέδειξε. Οπότε θεωρώ ο κύκλος του έχει κλείσει στο λιμάνι.

Όλα ξεκινάνε όμως από το τι γίνεται πλέον στην ομάδα και το τρόπο που έχει στηθεί. Ομάδα χωρίς νεύρο, χωρίς πίστη για νίκη και πλέον χωρίς κίνητρο πως θα κατέβει να αγωνιστεί; Πρέπει να βρεθούν οι ρόλοι στην ομάδα. Ακόμα αναζητούνται! Αυτό είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία ομάδα. Αυτή την στιγμή αν με ρωτήσετε τι αγωνιστικό προφίλ τι έχει η ομάδα η απάντηση είναι άγνωστη. Το μόνο που μπορώ να σας απαντήσω ότι ο κ. Μπλάτ κατάφερε σε αυτή την ομάδα που έπαιζε επίθεση από την άμυνα, να την εκμηδενίσει και αυτή. Τόσο απλά χωρίς να σκεφτεί καν τι επιπτώσεις θα έρθουν. Κατάφερε ένα σύνολο παικτών ακόμα και με τος κακές του μέρες να το «εξολοθρεύσει». Την υγεία του να έχει ο άνθρωπος αλλά ειλικρινά μας διέλυσε.

Ακόμα μία νύχτα που μας δείχνει μονοπάτια 15 χρόνια πίσω. Ακόμα μία βραδιά όμως που συνεχίζει να γράφει στην ιστορία του Ολυμπιακού. Δεν με ενδιαφέρει τόσο η ήττα, όσο ότι κάποιοι δεν προσπαθούν. Η αδιαφορία είναι πολύ χειρότερη λοιπόν. Πλην από ΤΣΣΚΑ και Βαλένθια που είδαμε… φως στο τούνελ, δεν υπάρχει κάτι άλλο για να εκθειάσουμε την ομάδα. Αυτό που βλέπουμε πονάει. Πονάει πολύ! Η εικόνα δεν θυμίζει σε τίποτα το όνομα της ομάδας. Αυτό που λέγαμε κάποτε «η καλύτερη ομάδα της δεκαετίας» έχει σβήσει. Δεν υπάρχει. Καμιά φορά λοιπόν είναι καλό να κοιτάς το τώρα και όχι το τι έκανες… εχθές. Η ιστορία όπως ανέφερε γράφει. Και γράφει με άσχημο τρόπο.

Πάμε αγωνιστικά; Εδώ δεν υπάρχει κάτι να πούμε. Ομάδα με μηδέν πλάνο. Δεν ήξερε τι να κάνει κυριολεκτικά την μπάλα. Επίθεση και άμυνα δεν πήραν την παραμικρή αξιολόγηση θετική. Πλάνο δεν υπήρχε ξεκάθαρα η αν υπήρχε δεν φάνηκε στο γήπεδο καθόλου. Αμαρκάριστα τρίποντα, ξεμαρκάριστοι παίκτες έπειτα από σκριν, βεβιασμένα τρίποντα, προσπάθειες αποκλειστικά ατομικές, πάρα πολλά λάθη. Αυτά για ακόμα μία φορά.

Μήπως τελικά πρέπει να βρούμε κι άλλους παίκτες; Μήπως τελικά Κουζμίνσκας, Ρούμπιτ δεν είναι αρκετοί και αυτοί; Μήπως τελικά ο φιλότιμος Τσέρι και εκείνος δεν είναι αρκετός και χρειαζόμαστε κάτι ποιο δυνατό; Κάτι ποιο σταθερό;  Όλα αυτά πρέπει να τα δουν διοίκηση και προπονητής διότι η χρονιά τρέχει. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Δύο βαριές ήττες κατά σειρά και έρχεται η Ζαλγκίρις ο κακός μας δαίμονας τα τελευταία δύο χρόνια.

Απορίες πολλές και φυσικά και για ακόμα μία φορά θα μείνουν αναπάντητες. Απλά υπομονή, στήριξη όσο αντέχουμε και προχωράμε. Κάτι άλλο δεν μπορούμε να κάνουμε…

Υ.Γ 1: Θα ήθελα να γνωρίζω αν γινόταν αυτό στο Ποδόσφαιρο τι θα είχαμε σήμερα.

Υ.Γ 2: Η εικόνα του κόσμου απαράδεκτη και παντελώς αδιάφορη. Δεν νοείτε. Απλά ντροπή να μην γεμίζουν έστω το μισό Σ.Ε.Φ

Διάβασε επίσης