«Λευκή» ισοπαλία με σκορ 0-0 στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, με αντίπαλο την ισπανική Ρεάλ Μπέτις. Με την εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» σήμερα, θα μπορούσε να το θεωρήσει κάποιος, καλό αποτέλεσμα και αρκετά χρήσιμο για τη δύσκολη και απαιτητική συνέχεια. Ρεπορτάζ του Μιχάλη Μαχαίρα, από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Ισοπαλία για τον Θρύλο μας, στην πρεμιέρα του Europa League, με αντίπαλο την ισπανική Ρεάλ Μπέτις. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ “Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ” ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΧΑΙΡΑ

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε την Ρεάλ Μπέτις στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, θέλοντας να θέσει τις βάσεις του για νίκη πρεμιέρας και πρόκριση. Ο πορτογάλος προπονητής του Θρύλου, Πέδρο Μαρτίνς έκανε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα, με τον Γιαννιώτη να ξεκινάει στα γκολπόστ, Ομάρ, Μεριά, Βούκοβιτς και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας, μπροστά τους οι Καμαρά και Μπουχαλάκης, με τριάδα προ του σέντερ φορ, τους Φετφατζίδη, Ποντένσε και στη μέση ο Φορτούνης, με αιχμή του δόρατος τον αιγύπτιο Αχμέντ Χασάν.

Στο πρώτο 20λεπτο την ζύγιζε, έπειτα την απείλησε – Την υπεροχή η Μπέτις, αφού κατείχε πρωτοπορία κινήσεων και ήλεγξε το κέντρο

Στο πρώτο τέταρτο, οι δύο ομάδες δεν απειλούσαν και ιδιαίτερα η μια την άλλη, αφού προσπαθούσε να ζυγίσει η μια την άλλη. Στο 13’ όμως, η Ρεάλ Μπέτις είχε την πρώτη καλή φάση και απειλητική για την «ερυθρόλευκη» εστία, όταν ο Χοακίν έβγαλε κάθετα για τον Μορόν, με τον Βούκοβιτς να τον κόβει πριν πλασάρει απέναντι από τον Γιαννιώτη, με την μπάλα να περνάει κόρνερ. Στο 17’ ήταν σειρά των Πειραιωτών να απειλήσουν με ένα σουτ του Φορτούνη, έξω απ’ την περιοχή, που όμως δεν ανησύχησε και ιδιαίτερα τον Ρόμπλες. Στο 21ο λεπτό, ο Μπουχαλάκης δέχτηκε κίτρινη κάρτα, αφού ανέτρεψε από πίσω τον Λο Τσέλσο στον χώρο του κέντρου.

Στο 24ο λεπτό του ματς, μεγάλη στιγμή πήγε να προκύψει για τον Ολυμπιακό, με τον Χασάν να εκμετελλεύεται την ολιγωρία του τερματοφύλακα Ρόμπλες βάζοντας το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε πλάγια από την κόντρα! Δέκα λεπτά αργότερα, ενώ η Μπέτις είχε απειλήσει με 2 σουτ εκτός περιοχής, ήταν σειρά μας να επιτεθούμε, όταν ο Ομάρ σούταρε από μακριά, η μπάλα κόντραρε στον Ποντένσε κι έφτασε εύκολα στα χέρια του Ρόμπλες. Στο επόμενο λεπτό όμως, ήταν σειρά για την πρώτη αλλαγή του Ολυμπιακού, αφού ο Μπουχαλάκης πέρασε εκτός αγώνα, και στη θέση του μπήκε ο Μπίμπαρς Νάτχο. Δείγμα, του ότι ο Μαρτίνς ήθελε να πάρει το κέντρο, το οποίο σε μεγάλο βαθμό είχε χαθεί έως εκείνο το σημείο. Στο 37’ του ματς, ο Καμαρά κατέβηκε το γήπεδο και σούταρε από μακριά, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 41ο λεπτό του αγώνα, ύστερα από ολιγωρία της άμυνας των ισπανών, ο Θρύλος είχε διπλή ευκαιρία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού ο Ποντένσε αφενός, και ο Χασάν αφετέρου, δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με τον δεύτερο μάλιστα να κάνει τραγικό τελείωμα. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το ταμπλό να γράφει ισοπαλία των δύο ομάδων, χωρίς κάποιο τέρμα.

Κινδύνευσε σοβαρά, αλλά κατάφερε να πάρει το “Χ”-Αποβολή Τσιμίκα 

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Ολυμπιακός έχασε τρομερή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ποντένσε πέρασε πάσα όμορφα, με τη βοήθεια κόντρας στον Φετφατζίδη, αλλά αυτός πλάσαρε πάνω στον Ρόμπλες στο τετ α τετ, στο 50’ του αγώνα. Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά των φιλοξενούμενων να απαντήσουν. Ο Χοακίν σέντραρε στον Μορόν, όμως η ανάποδη κεφαλιά του πέρασε παράλληλα με την εστία. Στο 56’ ο Τέγιο, κόβεται τελευταία στιγμή από τον Ομάρ, ενώ η φάση ξεκινάει από θέση καθαρού οφσάιντ. Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Βούκοβιτς έκανε τραγικό λάθος, ο Λεόν βγαίνει απέναντι του στην περιοχή, αλλά ο Γιαννιώτης αποκρούει με τα πόδια! Μια πολύ επικίνδυνη φάση για τους Πειραιώτες! Η κατοχή ήταν υπέρ της Μπέτις, σε ποσοστά του 71-29%. Στο 70’ έγινε η δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό.

Ο Φετφατζίδης άφησε τη θέση του στον Χριστοδουλόπουλο. Στο 72’ ο Κανάλες πήρε τη θέση του Λεόν, στην πρώτη αλλαγή του Σετιέν από πλευράς Μπέτις. Στο ίδιο λεπτό, ο Ολυμπιακός απείλησε με δυνατό σουτ του Καμαρά με το αριστερό έξω από την περιοχή, σε κόρνερ με γροθιές αναγκάστηκε να τη διώξει ο Ρόμπλες. Στο 74’ ο Τσιμίκας είδε τη δεύτερη κίτρινη με αποτέλεσμα να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια και να συνεχίσει με 10 ο Ολυμπιακός. Ενώ, ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για χέρι παίχτη της Μπέτις, με τον Πολωνό να λέει «όχι». Στο 80ο λεπτό του αγώνα στο «Καραϊσκάκης», ο Τοροσίδης πέρασε στη θέση του Ποντένσε. Οι καθυστερήσεις του αγώνα ήταν 5 λεπτά. Στη συνέχεια του αγώνα, δεν κατάφερε να πετύχει κάτι καλύτερο η ομάδα μας, με το 0-0 να είναι και το τελικό σκορ.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς) : Γιαννιώτης, Καμαρά, Μπουχαλάκης (Νάτχο 36’), Φορτούνης, Φετφατζίδης (Χριστοδουλόπουλος 72’), Ομάρ, Χασάν, Μεριά, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Ποντένσε (Τοροσίδης 80’).

Ρεάλ Μπέτις (Σετιέν) : Ρόμπλες, Γκαρθία, Λεόν (Κανάλες), Τέγιο, Σίντεϊ, Μορόν, Χοακίν (Σανάμπρια), Γκουαρδάδο, Μπαραγκάν, Λο Τσέλσο, Μαντί.