Οι «ερυθρόλευκοι», που δεν έπαιξαν άμυνα και δεν βρήκαν καθόλου ρυθμό στο παιχνίδι τους, ηττήθηκαν με 85-96 από τη Βαλένθια στο ΣΕΦ, για την 14η αγωνιστική της Euroleague. Ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Τούμπανου...

O Ολυμπιακός υποδεχόταν τη Βαλένθια στο ΣΕΦ για την 14η αγωνιστική της Euroleague, με τους «ερυθρόλευκους» να μην ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του ματς, να μην παίζουν άμυνα και χάνουν με 85-96 από την ισπανική ομάδα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε στην αρχική του πεντάδα τους Σλούκα, Τζένκινς, Χαραλαμπόπουλο, Ζαν Σαρλ και Έλις, ενώ ο Ζάουμε Πονσαρνάου παράταξε στο παρκέ τους Σαν Εμετέριο, Βίβες, Ντούμπλιεβιτς, Πρέπελιτς και Λαμπεϊρί.

Δεν μπήκε ιδιαίτερα καλά στο παρκέ ο Ολυμπιακός, καθώς αν και προηγήθηκε με 5-3 με τρίποντο του Ζαν Σαρλ, δέχτηκε ένα σερί 5-0 από τους Σαν Εμετέριο και Ντούμπλιεβιτς για το 5-8. Ο Χαραλαμπόπουλος ισοφάρισε σε 8-8, ωστόσο εν συνεχεία η Βαλένθια με πολύ καλή άμυνα και σκορ στην επίθεση κατάφερε να προηγηθεί με διψήφια διαφορά (9-19) μετά από καλάθι του Λαμπεϊρί. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως η ισπανική ομάδα δεν επέτρεψε στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να μειώσουν κάτω από τους οκτώ πόντους μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να κλείνει με 16-25 υπέρ της Βαλένθια.

Με ένα πολύ ωραίο καλάθι του Σπανούλη, που πήγε εναντίον όλων για το 18-25, άρχισε το δεύτερο δεκάλεπτο για τους «ερυθρόλευκους». Η Βαλένθια, ωστόσο έφτασε εν συνεχεία στο +11 με τρίποντο του Χέρμανσον για το 20-31. Έκτοτε, ο Ολυμπιακός άρχισε κάπως να ξυπνάει και με ένα σερί 4-0 επανάφερε το ματς στο -7 (28-35) με τον Μάρτιν. Ο Γουίλιαμς με ένα εξαιρετικό κάρφωμα διαμόρφωσε το 28-37 και από εκεί και έπειτα ακολούθησε μία μικρή αντεπίθεση των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι με ένα νέο 4-0 μείωσαν σε 32-37. Όμως, η ισπανική ομάδα, εκμεταλλευόμενη τα λάθη του Θρύλου, προηγήθηκε εκ νέου με 11 πόντους (32-43) με τον Ντούμπλιεβιτς. Η ομάδα του Πειραιά, μάλιστα, βρέθηκε στο -14 με τρίποντο του Πρέπελιτς για το 36-50. Με την δεύτερη περίοδο να ολοκληρώνεται με 39-52 υπέρ των «νυχτερίδων».

Με ένα σερί 5-0 από τους Σλούκα και Ζαν Σαρλ για το 44-52 έκανε εκκίνηση στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός. Όμως, η Βαλένθια αντέδρασε και με ένα σερί 8-0 πήρε το μεγαλύτερο προβάδισμά της στο παιχνίδι (44-60), με αποκορύφωμα το ελεύθερο εύστοχο τρίποντο του Ντούμπλιεβιτς. Οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν τη διαφορά στους 11 πόντους με τους Σλούκα και ΜακΚίσικ για το 51-62, αλλά οι «νυχτερίδες» ήταν καταιγιστικές στη συνέχεια. Πρέπελιτς, Ντούμπλιεβιτς και Γουίλιαμς σκόραραν πίσω από τα 6.75 και εκτόξευσαν το προβάδισμα της ισπανικής ομάδας στους 17 πόντους (54-71). Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο αντέδρασαν και με σερί 7-0 από τους Μάρτιν και Σλούκα μείωσαν σε 61-71. Με το τρίτο δεκάλεπτο να βρίσκει τη Βαλένθια μπροστά στο σκορ με 65-76.

Το σκορ και την ανατροπή κυνηγούσε στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, που κατάφερε να «ρίξει» μετά από ώρα τη διαφορά κάτω από διψήφιο νούμερο με γκολ-φάουλ του Ζαν Σαρλ για το 72-80. Έπειτα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τις ευκαιρίες για να μειώσουν κι άλλο, όμως τα δύο τρίποντα που επιχείρησε ο Λαρεντζάκης βρήκαν σίδερο. Ο Γουίλιαμς με κάρφωμα έδωσε ξανά προβάδισμα δέκα πόντων στη Βαλένθια, με το παιχνίδι για αρκετά λεπτά να πηγαίνει σε διαφορές 8-10 πόντων έως ότου η Βαλένθια προηγήθηκε με +14 (76-90), 2:35 πριν από το φινάλε. Η ομάδα του Πειραιά με ένα σερί 5-0 μείωσε σε 81-90, αλλά το ματς ήταν πολύ δύσκολο να… γυρίσει, καθώς απέμενε μόλις 1:38 για τη λήξη. Αποτέλεσμα ήταν ο Ολυμπιακός να ηττηθεί με σκορ 85-96 από την ισπανική ομάδα.

Περισσότερα σε λίγο…