Δανία – Ελλάδα 3-1: Όνειρο ήταν και… πάει (vid)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πληρώνοντας το τραγικό πρώτο 45λεπτο της η Ελλάδα ηττήθηκε με εκτός έδρας απέναντι στην Δανία και είδε το όνειρο της πρόκρισης στο Μουντιάλ να.... σβήνει οριστικά.
Όνειρο ήταν και… έσβησε για την Εθνική μας ομάδα.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ταξίδεψε για την Δανία γνωρίζοντας πως ρίχνει την τελευταία ζαριά του, προκειμένου να μείνει ζωντανό στο κυνήγι της πρόκρισης.
Παρόλα αυτά το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς εμφανίστηκε κατώτερο των περιστάσεων, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 από τους Δανούς. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο στην ουσία πλήρωσε το τραγικό πρώτο 45λεπτο που σημείωσε. Διάστημα στο οποίο δέχθηκε και τα τρία τέρματα.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου. Πιο συγκεκριμένα ο Χρήστος Ζαφείρης θέλησε να γυρίσει τη μπάλα στον Βλαχοδήμο, όμως η πάσα του δεν είχε αρκετή δύναμη. Ο Ράσμους Χόιλουντ καραδωκούσε και εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο αυτό λάθος πλασάροντας άψογα για το 1-0.
Στη συνέχεια οι Δανοί συνέχισαν να είναι αυτοί που είχαν την κυριαρχία και την πρωτοβουλία των κινήσεων φτάνοντας μέσα σε δύο λεπτά στο φινάλε του πρώτου μέρους, σε δύο τέρματα. Αρχικά ο Ντάμσγκααρντ εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά στο 40′ με τον Άντερσεν να πηδάει ψηλότερα απ’ όλους και με δυνατή κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.
Ένα λεπτό αργότερα ήταν σειρά του Ντάμσγκαρντ να βάλει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ. Ο Κουλιεράκης με μία λανθασμένη κεφαλιά έδωσε την ευκαιρία στον Φρόχολντ να σεντράρει, με τον Ντάμσγκαρντ να εκμεταλλεύεται την αμυντική αδράνεια και να διαμορφώνει με άνεση το 3-0 για τη Δανία.
Στην επανάληψη η γαλανόλευκη μπόρεσε να μειώσει σε 3-1 με τον Τζόλη στο 63′. Σκορ το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.
Κάπως έτσι η Ελλάδα έμεινε και μαθηματικά εκτός από την διεκδίκησης της πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.
ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άντερσεν, Βέστεργκαρντ, Κρίστιανσεν, Μάϊλε, Νόργκαρντ, Φρόχολντ (90’+2′ Ο΄ Ράιλι), Χιούλμαντ, Ίσακσεν (75′ Ντόργκου), Ντάμσγκαρντ (70′ Έρικσεν), Χόιλουντ (70′ Μπίερεθ).
ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος, Ρότα, Κουρμπέλης (64′ Σιώπης), Ζαφείρης, Μπακασέτας (64′ Παυλίδης), Καρέτσας (64′ Μασούρας), Τζόλης, Ιωαννίδης (64′ Κωνσταντέλιας).