Συζητείται έντονα τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στις ομάδες της Basket League, το ενδεχόμενο του να αγωνίζονται 7 ξένοι στο πρωτάθλημα.

Αναμένεται να πέσει πρόταση στο τραπέζι, στο ΔΣ της Basket League, ή τη γενική συνέλευση που θα γίνει στις 25 Ιουλίου, για το ενδεχόμενο να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα 7 ξένοι παίκτες.

Αυτή η πρόταση έχει αρκετούς υποστηρικτές, ανάμεσα τους και ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ενώ άλλοτε είχαν ταχθεί υπέρ των 7 ξένων ο Προμηθέας και το Περιστέρι. Ο Ολυμπιακός που έχει το αβαντάζ του ισχυρού ελληνικού κορμού φαίνεται να τάσσεται εναντίον της πρότασης.

EΣΑΚΕ: Το πλούσιο αφιέρωμα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό!
EΣΑΚΕ: Το πλούσιο αφιέρωμα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό!

Πρακτικά βέβαια τίποτα δε θα αλλάξει στις τελικές 12αδες. Έξι Έλληνες κι έξι ξένοι θα δηλώνονται όπως γινόταν μέχρι τώρα σε κάθε αγώνα, απλά οι ομάδες θα διευκολυνθούν ώστε να μην γίνονται συνεχείς δηλώσεις σε αλλαγές ξένων.

Παράλληλα θα υπάρχει συνοχή καθώς με τις ίδιες συνθέσεις θα μπορούν να αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά Κύπελλα όπου δεν υπάρχει αυτός ο αναχρονιστικός κανόνας που εξυπηρετεί μόνο τους Έλληνες αθλητές, η ποιότητα των οποίων έχει πέσει δραματικά.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται άμεσα ώστε να μπορούν να κάνουν όλες οι ομάδες τον προγραμματισμό τους έγκαιρα.

ΕΣΑΚΕ: Ανατροπή! Πιο πιθανό από ποτέ οι «7» ξένοι στις ομάδες και… στην Ελλάδα!
ΕΣΑΚΕ: Ανατροπή! Πιο πιθανό από ποτέ οι «7» ξένοι στις ομάδες και… στην Ελλάδα!
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24