Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε Άλεξ ντε Μινόρ με 6-4, 6-2 μετά από 80 λεπτά και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Barcelona Open.

H παράδοση συνεχίστηκε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς σημείωσε μια ακόμη νίκη κόντρα στον Άλεξ ντε Μινόρ με 6-4, 6-2 μετά από 80 λεπτά αυξάνοντας σε 9-0 (σε επίπεδο κυρίως ταμπλό) το H2H απέναντι στον Αυστραλό, ενώ παράλληλα εξασφάλισε την παρουσία του στα ημιτελικά του τουρνουά για 3η φορά στην καριέρα του.

Με αυτή τη νίκη ο Τσιτσιπάς έφτασε τις 19 τη φετινή σεζόν (19-5), αλλά και την 15η συνολικά στη διοργάνωση (15-4) δείχνοντας ότι βρίσκει ρυθμό και κυρίως ότι αφήνει πίσω τον τραυματισμό τον ώμο που τον ταλαιπώρησε μετά από το Australian Open.

Ο Νο5 του κόσμου ολοκλήρωσε το ματς με 72% στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο service, αλλά και με το εξαιρετικό 73% στο δεύτερο (16/22), σημείωσε 12 winners, ενώ είχε και 18 αβίαστα λάθη.

Από τη μεριά του ο ντε Μινόρ είχε αρκετά προβλήματα στο service, ειδικά στο δεύτερο το οποίο χρειάστηκε περισσότερο από το πρώτο στο σημερινό παιχνίδι, είχε όπως και ο Τστισιπάς 12 winners, υπέπεσε σε 27 αβίαστα λάθη, όμως από την άλλη ήταν εντυπωσιακός πάνω στον φιλέ κερδίζοντας και τις 14 μάχες που έδωσε.

 

Στο 1ο set ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε ένα γρήγορο break (2-1) και από εκεί και πέρα κρατώντας σχετικά εύκολα το service του έφτασε στο 6-4 μετά από 41 λεπτά. Στο 2ο set ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε στο court βρίσκοντας και πάλι νωρίς break (2-1), το οποίο το εξαργύρωσε αμέσως μετά (3-1).

Ο Έλληνας τενίστας συνέχιζε να εκμεταλλεύεται το κακό δεύτερο service του ντε Μινόρ (5/14) φτάνοντας σε ένα ακόμα break (4-1) όπου εκεί ουσιαστικά “κλείδωσε” και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αμέσως μετά μ’ ένα δύσκολο hold (χρειάστηκε να σβήσει break-point) ο Τσιτσιπάς έκανε το 5-1 για να σφραγίσει την πρόκριση λίγο αργότερα και πλέον στα ημιτελικά του Σαββάτου θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι, που πήρε άκοπη πρόκριση μετά από την απόσυρση του Γιάνικ Σίνερ.