Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Φερεντσβάρος, μέσα στην Ουγγαρία έδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι από τις ισχυρές δυνάμεις του πόλο

Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Φερεντσβάρος, μέσα στην Ουγγαρία έδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι από τις ισχυρές δυνάμεις του πόλο. Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν το ματς στη διαδικασία των πέναλτι (11-9) αλλά τα δύο δοκάρια του Ομπράντοβιτς και του Δερβίση του στέρησαν τον τίτλο του Σούπερ Καπ.

Έτσι ο Ολυμπιακός τελειώνει τη χρονιά με την κατάκτηση τεσσάρων τίτλων. Το LEN Champions League αλλά και τους τρεις τίτλους στην Ελλάδα (πρωτάθλημα, κύπελλο, Σούπερ Καπ).

Ένας τελικός ο οποίος κανονικά έπρεπε να διεξαχθεί στο Παπαστράτειο αλλά λόγω της αδυναμίας του γηπέδου του Θρύλου διεξήχθη τελικά στην Ουγγαρία, με την Φερετσβάρος να έχει στο πλευρό της ουκ ολίγους φιλάθλους. Κάτι που φυσικά έπαιξε και αυτό το ρόλο του στη διάρκεια του ματς.

Παρόλα αυτά η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και παρά το γεγονός ότι η προετοιμασία της ξεκίνησε μετ’ εμποδίων λόγω των έργων συντήρησης που έγιναν στο Παπαστράτειο, δείχνει μέρα με την ημέρα ακόμα καλύτερη και ότι φυσικά θα διεκδικήσει και την φετινή χρονιά την κούπα του LEN Champions League.

Στα του αγώνα, ο Ολυμπιακός έδειξε στο πρώτο οκτάλεπτο γιατί είναι πρωταθλητής Ευρώπης κόντρα σε μια φύσει επιθετική ομάδα όπως είναι η φετινή Φερεντσβάρος, οι παίκτες του Βλάχου έδειξαν ότι διαθέτουν μια από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη. Και βεβαίως έναν από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες στο χώρο του ευρωπαϊκού πόλο τον Γιόσιπ Πάβιτς ο οποίος έκανε μεγάλες επεμβάσεις. Στην άμυνα γινόταν καλή δουλειά στον παίκτη λιγότερο, αλλά και στην επίθεση όταν έπρεπε να έρθει το γκολ ήρθε.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός πάτησε το… γκάζι. Χάρη σε δύο τέρματα του Δερβίση, ένα του Μυλωνάκη αλλά και την άμυνα του να σπάει… κόκαλα ο Θρύλος πήρε διαφορά δύο τερμάτων με το τέλος του ημιχρόνου (4-2).

Στο τρίτο οκτάλεπτο η εικόνα του Ολυμπιακού δεν ήταν η ίδια. Η Φερεντσβάρος ανέβασε πολύ ψηλά την πίεσή της στην άμυνα με αποτέλεσμα ο Θρύλος να μην έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας και να μην μπορεί να βρει τους διαδρόμους προς την εστία των τυπικά φιλοξενούμενων. Οι Ούγγροι έβρισκαν τις λύσεις στην επίθεση με αποτέλεσμα να προηγηθούν για πρώτη φορά στο ματς με 5-4 και να είναι μπροστά στο σκορ με την λήξη της περιόδου με ένα τέρμα (6-5).

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε νωθρά με τον Μίτροβιτς να δίνει για πρώτη φορά διαφορά δύο τερμάτων στους Ούγγρους. Ωστόσο ο Νικολαϊδης με τρομερό γυριστό απάντησε άμεσα με τον Γενηδουνιά να ισοφαρίζει ένα λεπτό πριν το τέλος του ματς. Στην επόμενη φάση ο Θρύλος έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει και να πάρει το ματς, ωστόσο το σουτ του Μυλωνάκη σταμάτησε στο δοκάρι και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Εκεί οι Ούγγροι σκόραραν και τις τέσσερις φορές, ο Ολυμπιακός είχε δύο δοκάρια με τους Όμπραντοβιτς και Φουντούλη και έτσι ο τίτλος πήγε στην Φερεντσβάρος με το τελικό 9-11.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-1, 1-4, 2-1 (2-4 πέναλτι)

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Γιούνγκερ (περιφέρεια, 2:53), 1-1 Νικολαϊδης (φουναριστό, 2:34)

2ο οκτάλεπτο: 2-1 Δερβίσης (περιφέρεια, 6:40), 3-1 Μυλωνάκης (π/π, 3:53), 3-2 Καλάι (π/π, 3:26), 4-2 Δερβίσης (π/π, 2:48)

3ο οκτάλεπτο: 4-3 Μίτροβιτς (π/π, 6:05), 4-4 Γιάκσιτς (π/π, 5:00), 4-5 Βάργκα (π/π, 2:08), 5-5 Μουρίκης (π/π, 1:33), 5-6 Βάργκα (μπάσιμο, 1:08)

4ο οκτάλεπτο: 5-7 Μίτροβιτς (μπάσιμο, 7:05), 6-7 Νικολαϊδης (φουνταριστό, 6:42), 7-7 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 1:04)

Πέναλτι:

Χ Ομπράντοβιτς 7-7 (δοκάρι)

Βάργκα 7-8

Δερβίσης 8-8

Βάμος 8-9

Γενηδουνιάς 9-9

Γιούνγκερ 9-10

Χ Φουντούλης 9-10 (δοκάρι)

Καλάι 9-11

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης, Νικολαΐδης 2, Δερβίσης 3, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας, Αργυρόπουλος, Όμπραντοβιτς, Γαλανόπουλος

Φερεντσβάρος (Ζόλτ Βάργκα): Γκαρντόνι, Γκορ-Νάγκι, Καλλάϊ 2, Πολ, Βάμος 1, Μέζει, Νέμετ, Γιάξιτς, Γιούνγκερ 2, Βάργκα 4, Γιάνσικ, Μίτροβιτς 2, Βόγκελ