Ο Ολυμπιακός φιλοξενήθηκε από τον Αστέρα στην Τρίπολη για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος και επικράτησε με 2-0 λόγω... Φορτούνη.

Ένα δύσκολο βράδυ στην Τρίπολη, ωστόσο… Θρύλος είσαι. Ο Ολυμπιακός, κατάφερε να επικρατήσει του Αστέρα Τρίπολης με 2-0. Σκόρερ της ομάδας ο Κώστας Φορτούνης στο 69′ και στο 96′.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο. Έκανε μία τρομερή ενέργεια εκτός περιοχής. Σούταρε και έκανε το 1-0. Το τελικό 2-0, διαμορφώθηκε στο 96′, όπου πλάσαρε σε κενή εστία, επειδή είχε ανέβει ο Παπαδόπουλος για ένα κόρνερ.

Μουντό πρώτο μέρος

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ήταν στο 7′ με τον Μιριτέλο να παίρνει κεφαλιά αφύλαχτος μέσα στην περιοχή, αλλά να μην στοχεύει σωστά.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ολυμπιακός είχε απάντηση, με με τον Σκάρπα να κάνει ένα ξαφνικό σουτ από μακριά, αλλά ο Παπαδόπουλος ήταν σε ετοιμότητα.

Ο Καλτσάς στο 20′ επιχείρησε ένα σουτ από μακριά, αλλά κατέληξε στην αγκαλιά του Πασχαλάκη. Ένα ματς που λόγω του τραυματισμού του Μιριτέλο, δεν είχε καλό ρυθμό.

Στο 30′ ο Θρύλος είχε την πρώτη του τελική προσπάθεια μετά από το 7′. Ο Έσε σούταρε από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να καταλήγει 1 μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Κάτι παρόμοιο έγινε με τον Αλεξανδρόπουλο στο 33′, όμως το δικό του σουτ, κατέληξε αρκετά πιο ψηλά. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή ευκαιρία στο ημίχρονο. Ένα ματς το οποίο κάθε άλλο παρά παραγωγικό ήταν.

Ο Ολυμπιακός με μία «φρέσκια» επίθεση, φαινόταν ότι δεν υπήρχε καλή χημεία. Το περισσότερο παιχνίδι. Γινόταν από τα πόδια του Ορτέγκα. Παρόλα αυτά ο Θρύλος είχε απειλήσει με σουτ μόνο εκτός περιοχής.

Βέβαια στα θετικά, ήταν η αμυντική λειτουργία.

«Χρυσή» αλλαγή ο Φορτούνης και νίκη στην Τρίπολη

Στο 59′ έγινε η πρώτη καλή φάση του δευτέρου μέρους. Ο Σκάρπα πετάχτηκε ωραία στο ύψος της μικρής περιοχής μετά από σέντρα του Ορτέγκα, ωστόσο το πλασέ του κατέληξε άουτ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Αστέρας περίμενε στο δικό του μισό του γηπέδου. Σκοπός ήταν να μην αφήσει τον Ολυμπιακό να βρει χώρους και να προσπαθήσει να «χτυπήσει» στην κόντρα.

Στο 67′ ο Αστέρας είχε την καλύτερή του ευκαιρία στο ματς. Σε μία γρήγορη επίθεση, ο Ρεγκίς βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε με το δεξί, ωστόσο ο Πασχαλάκης του είπε «όχι».

Στο 69′ ωστόσο, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Ο Φορτούνης που είχε περάσει πριν από λίγα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, σούταρε με το δεξί εκτός περιοχής.

Ο Ατιένθα βρήκε την μπάλα ίσα ίσα, εκείνη άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Κώστας Φορτούνης, βγήκε μόνος του σε κενή εστία στο 96′, μιας και ο Παπαδόπουλος είχε ανέβει για ένα κόρνερ της ομάδας του. Ο Τρικαλινός επιθετικός, πλάσαρε ιδανικά και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στην Τρίπολη.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Παπαδόπουλος, Κάστανο, Ατιένθα, Γκαρσία, Χουχούμης, Σουρλής, Γκος, Αλάγκεμπε, Κρέσπι, Καλτσάς, Μιριτέλο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε, Αλεξανδρόπουλος, Μπιέλ, Σκάρπα, Σολμπάκεν, Ελ Κααμπί