Μετά από περίπου δύο μήνες, έγινε γνωστό το σκεπτικό του ΑΣΕΑΔ, για την υπόθεση της Όλγας Χατζηνικολάου, αναιρώντας όπως θα δείτε κανονισμούς του μπάσκετ!

Μετά από ένα τεράστιο μαγείρεμα, που θυμίζει γνωστό ριάλιτι, η υπόθεση της Όλγας Χατζηνικολάου και η δικαστική διαμάχη Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, μοιάζει να πήρε το τέλος της. Όμως, δυστυχώς δεν επικράτησε η ορθότητα.

Μετά από περίπου δύο μήνες από την απόφαση, έγινε γνωστό το σκεπτικό του ΑΣΕΑΔ. Φυσικά, αυτό πηγαίνει κόντρα σε βασικούς κανόνες, όμως κάπως έπρεπε να βγει κερδισμένη η ομάδα των «πρασίνων». Έτσι λοιπόν, κρίθηκε εις βάρος του Ολυμπιακού η απόφαση.

Διονυσία Αλεξανδρή: Μια γεννημένη πρωταθλήτρια! [vid]
Διονυσία Αλεξανδρή: Μια γεννημένη πρωταθλήτρια! [vid]

Σχετικά με το θέμα παρακράτησης του δελτίου της παίκτριας, μετά την ένσταση του Ολυμπιακού, το ΑΣΕΑΔ λέει πως «… στην περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής αθλητή, ήτοι στην περίπτωση που αθλητής, αν και δεν δικαιούται συμμετοχής, για οποιαδήποτε αιτία κατέχει το δελτίο της Ε.Ο.Κ., και επομένως η συμμετοχή του σε αγώνα είναι αντικανονική (άρθρο 41 παρ. 9 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.), όπως εν προκειμένω διατείνεται το προσφεύγον σωματείο, δεν προβλέπεται από τον εν λόγω κανονισμό η παρακράτηση του δελτίου του».

Ο κανονισμός αναφέρει τα εξής:
Αντικανονική συμμετοχή λόγω κατάθεσης ένστασης σε προηγούμενο αγώνα και μη παρακράτησης του αθλητικού δελτίου Σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΟΚ (άρθρου Αρ 41.παρ. 5 περ α΄ και την περ. 9) προβλέπεται ρητά ότι: «5. Τα δελτία επιστρέφονται στις ομάδες, μετά τη λήξη του αγώνα, εκτός των περιπτώσεων: α. υποβολής ένστασης για τη ταυτότητα ή την αντικανονική συμμετοχή αθλητή.» «9.Ένσταση κακής συμμετοχής : Στην περίπτωση που αθλητής, αν και δεν δικαιούται συμμετοχής για οποιαδήποτε αιτία κατέχει το δελτίο της Ε.Ο.Κ., η συμμετοχή του σε αγώνα είναι αντικανονική, το δε αντίπαλο σωματείο δικαιούται να υποβάλει ένσταση κακής συμμετοχής του αθλητή».

Καταλαβαίνετε πως κανονισμός και σκεπτικό της απόφασης, λένε διαφορετικά, εις βάρος του Ολυμπιακού.
Επιπλέον, το θέμα ήταν η αντικανονική συμμετοχή της Χατζηνικολάου, λόγω εκπρόθεσμης έκδοσης δελτίου. Το δελτίο εκδόθηκε στις 12/5/2021.

Το ΑΣΕΑΔ λέει: «…προκύπτει ότι για μεν τις μη Ελληνίδες αθλήτριες υπήρχε χρονικό όριο αντικατάστασής τους από το ενδιαφερόμενο σωματείο έως 05-03-2021, ενώ για την μεταγραφή μίας Ελληνίδας αθλήτριας δεν προβλέπεται αντίστοιχα κάποιο χρονικό όριο για την ένταξή της στην ενδιαφερόμενη ομάδα, όπως εν προκειμένω είναι το προσθέτως παρεμβαίνον σωματείο».

Ο κανονισμός λέει: Σύμφωνα με τον Κανονισμό Εγγραφών – Μεταγραφών της «Ε.Ο.Κ.» (άρθρο 4 παρ. Β, περ. 7), «…επίσης αθλητής ερασιτέχνης η επαγγελματίας που δεν συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα των εν ΄ενεργεία αθλητών των σωματείων και κατά την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική περίοδο δεν είχε καμία συμμετοχή σε αγώνα πρωταθλήματος η κυπέλλου θεωρείται σαν νέος αθλητής και κατά συνέπεια δικαιούται να εγγραφεί σε σωματείο έως την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Σε περίπτωση που η εγγραφή του συντελεσθεί μετά την παραπάνω ημερομηνία ο αθλητής αποκτά δικαίωμα συμμετοχής από την επόμενη αγωνιστική περίοδο».
Η προθεσμία παρατάθηκε λόγω κορονοϊού, έως τις 5/3.

Είναι ξεκάθαρο πως πέραν της εκπρόθεσμης έκδοσης του δελτίου της παίκτριας του ΠΑΟ, έχουμε και την «ειδική» τροπολογία, η οποία πέρασε στις 5 Μαρτίου, ώστε να υπάρχει κάλυψη και να γίνει σωστά η «δουλειά». Κομμένα και ραμμένα όλα, ώστε η Χατζηνικολάου να αγωνιστεί απέναντι στον Ολυμπιακό. Τι κι αν όλα αυτά πηγαίνουν κόντρα στους κανονισμούς.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24