Ο Μεντιλίμπαρ ζυγίζει επιλογές και καταλήγει σε ενδεκάδα με ισορροπία, ένταση και καθαρούς ρόλους ενόψει της μάχης.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει ότι σπάνια λειτουργεί με εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής. Προτιμά καθαρές αποφάσεις, σαφείς ρόλους και ποδοσφαιριστές που ξέρουν ακριβώς τι ζητά από αυτούς. Κάπως έτσι διαμορφώνεται και η πιθανή ενδεκάδα του Ολυμπιακού, μια σύνθεση που δείχνει πρόθεση για έλεγχο ρυθμού, ένταση χωρίς ρίσκο και επιθετική συνέπεια.

Κάτω από τα δοκάρια, ο Τζολάκης διατηρείται ως σταθερή επιλογή. Ο Έλληνας γκολκίπερ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή με την ηρεμία του και το σωστό παιχνίδι με τα πόδια. Στην άμυνα, ο Κοστίνια αναλαμβάνει το δεξί άκρο, προσφέροντας τρεξίματα και πλάτος, ενώ αριστερά ο Ορτέγκα δίνει ισορροπία και σταθερότητα.

Άρης: Τρέχει να προλάβει Ολυμπιακό ο Φαντιγκά
Άρης: Τρέχει να προλάβει Ολυμπιακό ο Φαντιγκά

Στο κέντρο της άμυνας, ο Μεντιλίμπαρ δείχνει να ποντάρει στον συνδυασμό Καλογερόπουλου και Πιρόλα. Νεανική ενέργεια από τη μία, καθαρό διάβασμα και δύναμη από την άλλη. Ένα δίδυμο που μπορεί να αντέξει πίεση και να χτίσει παιχνίδι από χαμηλά.

Στη μεσαία γραμμή του Θρύλου, ο Έσε με τον Γκαρθία σχηματίζουν έναν άξονα με ξεκάθαρη αποστολή, τις… κερδισμένες μονομαχίες, σωστές πρώτες πάσες και άμεση μετάβαση. Μπροστά τους, ο Τσικίνιο λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος, παίζοντας ανάμεσα στις γραμμές και ψάχνοντας το κάθετο παιχνίδι.

Στα άκρα της επίθεσης, ο Μάρτινς και ο Ποντένσε προσφέρουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο ένας πατάει χώρο με ταχύτητα, ο άλλος δημιουργεί χάος με την μπάλα στα πόδια. Στην κορυφή, ο Ελ Κααμπί παραμένει το σημείο αναφοράς, ο παίκτης που ξέρει να τελειώνει φάσεις και να «τιμωρεί» κάθε αδράνεια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos FC (@olympiacosfc)

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…