Η προετοιμασία ξεκινά σύντομα για τον Θρύλο και η  "ανανέωση Φορτούνη" είναι το πιο σημαντικό ανοιχτό μέτωπο,  καθώς (μόνο) "αρχηγού παρόντος" η επιστροφή στους τίτλους είναι δεδομένη. Ο Διονύσης Σπανομανώλης γράφει για τον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή,  του οποίου η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει σύντομα...

Στον Ολυμπιακό υπάρχουν διάφορα μέτωπα ανοιχτά (πχ Μπεργκ,  στόπερ, πωλήσεις κτλ),  τα περισσότερα εκ των οποίων θα κλείσουν σύντομα,  καθώς -μην ξεχνάμε- η προετοιμασία ξεκινά την επόμενη εβδομάδα! Το πιο σημαντικό -κατ’ εμέ- μέτωπο,  το οποίο ευελπιστώ πως θα κλείσει (θετικά)  ΑΜΕΣΑ,  είναι αυτό της ανανέωσης του Κώστα Φορτούνη.

Δημοσιογραφικά,  οι πληροφορίες μας αναφέρουν τα εξής. Ο Φορτούνης θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό και να ανανεώσει,  η διοίκηση του προσφέρει τρομερό συμβόλαιο,  αλλά η πρόταση μαμούθ (18 εκατομμυρίων…) από την Γουέστ Χαμ του Μάριο Ουσίγιος,  κολλάει και έχει μπλέξει… την υπόθεση.

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια τεράστια πρόταση,  για να την αρνηθεί όχι  μόνο  η διοίκηση αλλά και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής-στον οποίο δίνουν συμβόλαιο μεγαλύτερο των 2 εκ/το χρόνο…

Προσωπικά πιστεύω πως το ταλέντο του Φορτούνη,  δεν υπάρχει σε κανέναν άλλον γηγενή. Χωρίς να θέλω  να τον συγκρίνω (λόγω θέσης) πχ με τον Κώστα Μανωλά,  ο Φορτούνης είναι ο κορυφαίος και δεδομένα ο πιο “μπαλαδώρος” και ταλαντούχος,  Έλληνας ποδοσφαιριστής!  Είναι λοιπόν πολυτέλεια όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά για ολόκληρη την Super League.

Γύρω από αυτόν πρέπει να χτιστεί ολόκληρος ο νέος Ολυμπιακός! Γύρω του πρέπει να βασιστεί ολόκληρη η προσπάθεια της πολυπόθητης επιστροφής στους τίτλους,  μετά από δύο χρόνια!

Ο κορυφαίος επιτελικός μέσος μάλιστα, λατρεύει τα ερυθρόλευκα ενώ γνωρίζει απ’ έξω και ανακατωτά το Ρέντη (πέντε χρόνια ήδη στο λιμάνι, γαρ)… Ο δε coach Μαρτίνς σκίζει για αυτόν…  τα ημάτιά του! Ο Πορτογάλος προπονητής πίστεψε όσο κανείς άλλος στον Τρικαλινό μέσο και τον απογείωσε στο χορτάρι!

Θα είναι λοιπόν κρίμα και άδικο,  καθώς “θέλει η νύφη και ο γαμπρός”,  να χαλάσει αυτός ο γάμος… Ο Φορτούνης ανήκει εδώ,  στον Ολυμπιακό,  στο λιμάνι. Ε λοιπόν δεν έχει να παει ΠΟΥΘΕΝΑ … Μετά από δύο χρόνια ανομβρίας,  η επιστροφή στους τίτλους θα συμβεί… “αρχηγού παρόντος”!

Πραγματικά  εύχομαι,  η εμπλοκή της Γουέστ Χαμ να μην επηρεάσει την υπόθεση της ανανέωσης του αρχηγού μας.  Πραγματικά εύχομαι ο Κώστας να συνεχίσει να αλωνίζει το χορτάρι του Καραϊσκάκης, προκαλώντας παροξυσμό στην κερκίδα… Πραγματικά  εύχομαι σύντομα,  ο Φορτούνης να ανανεώσει…