Με ανάρτηση του στα social media ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος γνωστοποίησε την απόσυρση του από την ενεργό δράση.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ανακοίνωσε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αποχώρησή του από την αγωνιστική δράση, σε ηλικία 38 ετών.

Ο διεθνής επιθετικός είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα τόσο των τριών «μεγάλων» ομάδων του κέντρου (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός) όσο κι εκείνων της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής).

Μουζακίτης: Τον ψηφίζουμε για το… Golden Boy!
Μουζακίτης: Τον ψηφίζουμε για το… Golden Boy!

Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε εκκίνηση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο το 2005 φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ, «γράφοντας» με τον «Δικέφαλο» 63 αγώνες, 10 γκολ και 3 ασίστ.

Ακολούθησε η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό (2008) έναντι του τεράστιου για εκείνη την εποχή ποσού στο ελληνικό ποδόσφαιρο των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ. Στο «τριφύλλι» έπαιξε για πέντε χρόνια, κατάκτησε το νταμπλ (2010) και μέτρησε 131 παιχνίδια με 25 γκολ και 13 ασίστ.

Η συνέχεια περιλάμβανε αρκετή… Serie A, αφού από το 2013 ως το 2016 έπαιξε στις Μπολόνια, Ελλάς Βερόνα και Σαμπντόρια. Συνολικά, στην Ιταλία κατέγραψε 75 παιχνίδια, 6 γκολ και 9 ασίστ.

Από το 2016 έπαιξε δανεικός στην ΑΕΚ (83 αγώνες, 24 γκολ, 10 ασίστ) κατακτώντας με την Ένωση το πρωτάθλημα (2018), για να ακολουθήσει η μετακίνηση στον Ολυμπιακό (34 συμμετοχές, 10 γκολ, 2 ασίστ), με τον οποίο πανηγύρισε το τρίτο πρωτάθλημα στην καριέρα του (2020) και το δεύτερο Κύπελλο.

Επόμενοι σταθμοί του ήταν κατά σειρά, ο Ατρόμητος (26 αγώνες, 4 γκολ, μία ασίστ), η Ανόρθωση (53 εμφανίσεις, 15 γκολ, 5 ασίστ), ο Άρης (22 παιχνίδια, 1 γκολ) και ο Ηρακλής (18 συμμετοχές, 2 γκολ, 2 ασίστ), με τον «Γηραιό» να αποτελεί την τελευταία στάση της διαδρομής.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος υπήρξε επίσης 35 φορές διεθνής (1 γκολ).

Η ανάρτηση του Χριστοδουλόπουλου:

«Πολλές οι σκέψεις για να μπούνε σε τάξη και δεν χωράνε σε ένα ποστ. Εξάλλου 21 χρόνια είναι αυτά. Αποσύρομαι από τη δράση και θέλω να ευχαριστήσω όσους συνεργάστηκα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Ομάδες, προέδρους, διοικήσεις, παίκτες, προπονητές, φυσιοθεραπευτές, φροντιστές και γενικά το ανθρώπινο δυναμικό κάθε κλαμπ που αγωνίστηκα.

Τέλος αφήνω τον κόσμο για όλες τις στιγμές που ζήσαμε μαζί. Μαζί σας ήταν ένα ταξίδι ανεπανάληπτο λόγω της επαφής που είχαμε μέσα και έξω από το γήπεδο και γιατί χωρίς εσάς δεν υπάρχει ποδόσφαιρο.

Η αγάπη για το ποδόσφαιρο ήταν πάντα ο οδηγός μου, τόσο στις εύκολες όσο και στις δύσκολες αποφάσεις που πήρα στην καριέρα μου. Πάντα μου άρεσε να δίνω τις απαντήσεις μέσα στο γήπεδο. Εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα. Κάθε τέλος είναι μία νέα αρχή, αλλά για εμένα το ποδόσφαιρο δεν θα τελειώσει ποτέ.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου!!».

Thrylos24.gr

To thrylos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Ολυμπιακού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του «ερυθρόλευκου» οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Thrylos24.gr, Το Νο.1 «ερυθρόλευκο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24