Ο Ολυμπιακός, το βράδυ της Τετάρτης, αναμετράται εντός έδρας με τη Νέφτσι Μπακού, με τον 12ο παίκτη του Θρύλου να δηλώνει «παρών», μετά από περίπου 510 μέρες! Άρθρο γνώμης του Μιχάλη Μαχαίρα…

Ξεκινάνε τα «βάσανα» για τους παίκτες του Θρύλου, ενόψει της νέας σεζόν, καθώς επίσημα ο Ολυμπιακός κάνει το πρώτο βήμα για πρόκριση με φόντο τους ομίλους του Champions League. Εκεί όπου για πολλά χρόνια είναι συνεπής στο ραντεβού με την ελίτ της Ευρώπης.

Αντιμετωπίζει μετά από περίπου 510 ημέρες, τη Νέφτσι Μπακού, μπροστά στον «ερυθρόλευκο» ΛΑΟ του, στον 12ο παίκτη. Ένας παίκτης που έλειψε για καιρό, όμως πάντοτε ήταν και κοντά του! Δε νοείται ο Ολυμπιακός μας, να παίζει δίχως τον 12ο παίκτη του! Η στήριξη των φίλων της ομάδας είναι δεδομένη, ακόμη κι όταν δεν μπορεί να βρίσκεται στο γήπεδο. Όμως, η αρχή για την κανονικότητα και την επιστροφή στη ζωή, γίνεται από το βράδυ της Τετάρτης (21/7, 22:00).

Πρόκειται για μία ιστορική και ημέρα ορόσημο, καθώς από τον Μάρτιο του 2020 θα ανοίξουν οι θύρες του «Γ. Καραϊσκάκης» για τους τρελαμένους και διψασμένους φίλους της ομάδας.

Η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν θα κάνει τη δική της προσπάθεια για πρόκριση στον Γ’ προκριματικό γύρο. Ο Ολυμπιακός δεν πηγαίνει αδιάβαστος, άλλωστε μιλάμε για τον Πέδρο Μαρτίνς, τον κορυφαίο, τον «μαιτρ» στις ευρωπαϊκές προκρίσεις. Οι Αζέροι έκαναν δύο καλά ματς απέναντι στη Ντιναμό Τιφλίδας. Σίγουρα, αξίζει τον σεβασμό όλων, κάτι που αποδείχθηκε με τα ματς για τον Α’ προκριματικό γύρο.

Και ο σεβασμός στον αντίπαλο είναι κάτι που γνωρίζει ο Μαρτίνς και το έχει περάσει και στους παίκτες του. Το σημαντικό είναι να μην υποτιμάς την ομάδα που έχεις απέναντι, ώστε να είναι και λιγότερες οι πιθανότητες να βρεθείς προ εκπλήξεων. Μπορεί στα… χαρτιά να είναι φαβορί ο Ολυμπιακός, όμως αν η ομάδα δεν είναι αυτή που γνωρίζουμε, τότε θα έχει μπελάδες. Η σοβαρότητα και ο έλεγχος του ρυθμού από το πρώτο λεπτό, θα είναι για ακόμη μια φορά το κλειδί για το ματς.

Άλλωστε, η ομάδα δεν γίνεται να είναι στην καλύτερη κατάσταση. Μπορεί να έχει δουλέψει πολύ, μπορεί και ο ίδιος ο Πορτογάλος να είναι ευχαριστημένος από τη δουλειά που έχει γίνει, όμως χρειάζονται και βελτιώσεις, οι οποίες αναδείχθηκαν από τις φιλικές αναμετρήσεις που έχει δώσει η ομάδα του Πειραιά. Με τελευταία εκείνη με τον Άρη. Η ομάδα μας θα γίνεται καλύτερη παιχνίδι με το παιχνίδι. Η εμπειρία σε τέτοια ματς θα παίξει το ρόλο της. Όπως, το ρόλο του θα παίξει και ο κόσμος.

Για την εποχή όμως, προέχει μόνο η πρόκριση και ένα σκορ ασφαλείας, ενόψει της ρεβανς. Το ρόλο της θα παίξει η αμυντική λειτουργία, η οποία θα πρέπει να εμπνεύσει σιγουριά. Όσον αφορά την επίθεση, υπάρχουν οι κατάλληλοι παίκτες που θα «χτυπήσουν» την ώρα που πρέπει, κι όταν βρουν τον αντίπαλο ευάλωτο.

Αν ο Ολυμπιακός παίξει σαν… Θρύλος, μπροστά στον διψασμένο του για δράση ΛΑΟ, τότε το θετικό αποτέλεσμα θα έρθει εύκολα. Μιλάμε ουσιαστικά για δύο… ημίχρονα, άρα τίποτα δεν τελειώνει στο ματς του «Καραϊσκάκης». Συγκέντρωση από τους παίκτες, φωνή από τον κόσμο και… πάμε Θρυλάρα, πάμε Ολυμπιακάρα, για το ταξίδι στα αστέρια!