Με τίτλους είμαστε έτοιμοι… προσεχώς!

Ο Αθανάσιος Μασλαρινός προσπαθεί να αναλύσει την εικόνα μετά την διακοπή αλλά και την έκβαση των στόχων του Ολυμπιακού.


Πέρασε αρκετός καιρός από το τελευταίο μου κείμενο. Αγωνιστικά δεν έγινε τίποτα. Όλο το ρεπορτάζ και το ζουμί της Ελληνικής Ποδοσφαιρικης πραγματικότητας βρισκόταν γύρω από «τριγωνικές σχέσεις», γύρω από «παύλες» και τέλος γύρω από υποτιθέμενα στημένα. Δεν θα αναλύσω τίποτα από τα παραπάνω. Για το πρώτο έχει βγει απόφαση και αναμένουμε το CAS, για το δεύτερο παραδέχθηκαν μέχρι και οι ίδιοι ότι ήταν ένα τρικ και για το τρίτο θα περιμένουμε τις αποφάσεις αν και στο παρελθόν έχει βγει απόφαση για το θέμα και από το CAS.

Η ένατη εβδομάδα χωρίς Ολυμπιακό μας βρίσκει στην αρχή της αντιστροφής μέτρησης τόσο για την σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα μας αλλά και για την επιστροφή των ομάδων σε προπονήσεις. Το καλοκαίρι που θα έρθει είναι ιστορικής σημασίας για τον Ολυμπιακό. Από την μία αγωνιστικά πέρα από την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων θα έχει το Ευρωπαϊκό όνειρο του για μια τρελή ευρωπαϊκή πορεία. Από την άλλη ο σχεδιασμός της επόμενης περίεργης χρονιάς που μάλλον άρχισε ήδη μιας και ο Μαρτίνς όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας κάτι που φανερώνει σταθερότητα, όνειρα αλλά και ακόμα δυνατότερη συνέχεια.

Σήμερα θα προσπαθήσω να αναλύσω τι θα πρέπει να περιμένουμε αγωνιστικά από την ομάδα φυσικά με κάθε επιφύλαξη αλλά και με κίνδυνο  να διαψευστώ. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Ο Ολυμπιακός θα μπει στην μάχη των ανούσιων playoffs με ένα αβαντάζ 14 πόντων. Να τονίσω πως μπορεί το 14 να έχει γίνει λόγω της αφαίρεσης βαθμών του ΠΑΟΚ για το θέμα με την Ξάνθη όμως πιστεύω πως η διαφορά που υπάρχει χωρίς αυτήν θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερη. Ο Ολυμπιακός σε όλη την διάρκεια της κανονικής σεζόν του πρωταθλήματος ήταν ανώτερος, περισσότερο σταθερός και φυσικά κατά καιρούς απολαυστικός. Η διαφορά των επτά πόντων, πριν την αφαίρεση βαθμών στον ΠΑΟΚ, θεωρώ πως ήταν υπέρ αρκετή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πόλοι θα πουν πως είμαι αισιόδοξος, όμως αν το δεις με καθαρή ματιά θα δεις πως έχουμε μπροστά μας 10 αγωνιστικές που είναι ίδιες και για τους δυο. Οι δυο τους θα παίξουν με τις ίδιες ομάδες, τα ίδια ματς και εκεί ο Ολυμπιακός θα μπει με +7. Πραγματικά δεν υπάρχει περίπτωση να χανόταν το πρωτάθλημα αυτό.

Σε αυτό βοηθάει και μια ανάγνωση των στατιστικών. Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος, με την καλύτερη άμυνα αλλά και την καλύτερη επίθεση, έχοντας τον πρώτο σκόρερ αλλά και τον πρώτο παίχτη σε ασιστ. Σε όλες τις θετικές κατηγορίες ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και αν αυτό δεν αρκεί μπορεί κάποιος να ρίξει μια ματιά στα αποτελέσματα των δυο διεκδικητών στα παιχνίδια με τις ομάδες των playoffs. Ο Ολυμπιακός εκεί έχει μαζί δει 24 βαθμούς ενώ ο ΠΑΟΚ 13. Τεράστια η διαφορά και για αυτό και έχω την σιγουριά αυτή.

Στην υπόθεση κυπέλλου τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η ήττα με 3-2 στην Τούμπα φυσικά και αφήνει περιθώρια για πρόκριση στον τελικό αλλά προβλημάτισε με τον τρόπο που ήρθε μιας και η ομάδα προηγήθηκε με 0-2 και σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού έκανε παρά πολλές ευκαιρίες. Θεωρώ πως θα περάσει στον τελικό έστω και δύσκολα και εκεί ανάλογα τον αντίπαλο θα δούμε.

Τέλος το κεφάλαιο Europaleague. Ένα στοίχημα που θα πρέπει να κυνηγήσουν στο μεγάλο λιμάνι. Το αποτέλεσμα στο άδειο Καραϊσκάκη αλλά και σε ένα ματς με 10 παίχτες από το 28 αφήνει ελπίδες. Περισσότερες ελπίδες όμως αφήνει η εικόνα των δυο ομάδων όπου ο Ολυμπιακός έδειξε ικανός να πάρει την πρόκριση. Εδώ μπαίνουν δυο ερωτηματικά. Τία θα γινόταν αν ο Ολυμπιακός έπαιζε όλο το παιχνίδι με 11 και το πως θα είναι η εικόνα των δυο ομάδων μετά την διακοπή.

Σαφής απάντηση δεν μπορεί να δοθεί και για τα δυο. Μπορώ όμως να κάνω μια πρόβλεψη μόνο για το δεύτερο ερώτημα. Αν πάρουμε τα ερωτήματα με την σειρά θεωρώ πως το ότι ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 παίχτες ίσως τον βοήθησε. Έπαιξε συγκρατημένα και έξυπνα και έδειξε πως θα κυλήσει το παιχνίδι στο εκτός έδρας ματς. Αν δεν υπήρχε η ατυχία με τον Μπουχαλάκη όλα θα ήταν ιδανικά. Από την άλλη η διακοπή θα παίξει τον ρόλο της στον επαναληπτικό. Από την μια έχουμε τον Ολυμπιακό ο οποίος ήταν στο πικ της φόρμας του αλλά είχε θέματα κόπωσης και τραυματισμών και από την άλλη μια καλή αγγλική ομάδα που όμως τεχνικά δεν μου έλεγε πολλά παρά την πληθώρα παιχτών από χώρες με ταμπεραμέντο. Στις αγγλικές ομάδες ο ρυθμός παίζει μεγάλο ρόλο. Ο Ολυμπιακός είναι ξεκούραστος και μια ομάδα που είναι δυο χρόνια μαζί. Θεωρώ όπως υπάρχει ένα αβαντάζ για τον επαναληπτικό στον Ολυμπιακό που θα παίξει και για περισσότερα του ενός αποτελέσματα. Όλα αυτά θα φανούν στην πράξη.

Ως τότε υπομονή, υγεία και όλοι πίσω στις δουλειές μας…

Διάβασε επίσης