Breaking news

#menoumespiti και προσέχουμε! Η αφέλεια μπορεί να οδηγήσει σε αφαίρεση ζωών! 

#menoumespiti και προσέχουμε! Η αφέλεια μπορεί να οδηγήσει σε αφαίρεση ζωών! 

Με ένα όνειρο τρελό! Αφού νικήσουμε τον κορονοϊό…

Ο Αθανάσιος Μασλαρινός δίνει τις απόψεις του γύρω από την μάχη της πρόκρισης με την Γουλβς και προτρέπει τον κόσμο να μείνει στο σπίτι του!


Δύσκολες μέρες αυτές που ζούμε. Πραγματικά ήθελα τόσα πολλά να γράψω για το παιχνίδι με την Γουλβς και την όλη εικόνα της ομάδας όμως όλο αυτό που ακολούθησε από την Παρασκευή και μετά ήταν πολύ σοβαρό. Αφού λοιπόν μας έχει γίνει καθημερινότητα αποφάσισα να πω δυο τρία πράγματα για όσα είδαμε και όσα περιμένουμε (κορονοϊού θέλοντος) αλλά και να δώσω και την δίκη μου πινελιά στα όσα ζούμε.

Το παιχνίδι με την Γουλβς ήταν ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι και αυτό το γνωρίζαμε από την στιγμή της κλήρωσης. Οι λύκοι είχαν τον τίτλο του φαβορί και όχι άδικα. Αν αναλογιστούμε ότι αντίπαλος μας ήταν μια ομάδα η οποία πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του πλανήτη στην Premier League. Ένα ακόμα στοιχείο που πρέπει να δούμε σοβαρά είναι πως η Γουλβς στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου πήρε έναν από τους βασικούς πυλώνες του Ολυμπιακού και κατά γενική ομολογία έναν από τους καλύτερους παίχτες της ομάδας τον Ποντένσε και τον έχει στον πάγκο. Μιλάμε για μια ομάδα σκληρή, γυμνασμένη αλλά με αρχή, μέση και τέλος. Το ερώτημα που γεννήθηκε ήταν πως θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να ανταπεξέλθει σε μια συνεχόμενη δυάδα αγώνων με μια πολύ καλή ομάδα από την Αγγλία μετά την Άρσεναλ. Η άποψη μου είναι πως τώρα χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους για να περάσει η ομάδα στην επόμενη φάση.

Φυσικά τα πράγματα έγιναν ακόμα δυσκολότερα από την στιγμή που το παιχνίδι γινόταν χωρίς κόσμο. Θεωρώ πως με γεμάτο Καραϊσκάκη το αποτέλεσμα θα ήταν εντελώς διαφορετικό. Αυτό όμως δεν είναι αναγκαία κακό εκτός από τα ταμεία της ομάδας και όλους εμάς που έχουμε θέση στον ναό και διψούσαμε  να δούμε από κοντά αυτό το μεγάλο παιχνίδι.  Έχω αυτή την άποψη διότι η εξυγίανση προετοίμασε άθελα της τους παίχτες του Ολυμπιακού να παίξουν ένα κρίσιμο παιχνίδι χωρίς κόσμο. Ήταν αυτό με τον Παναθηναϊκό όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε και πάτησε κορυφή στο πρωτάθλημα που έγινε χωρίς κόσμο όπως και αυτό με την Λάρισα.

Ο Μαρτίνς χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα  εκτός από τα γνωστά παρέταξε την ομάδα όπως ακριβώς την περιμέναμε με το μόνο ερωτηματικό να είναι η επιλογή Μασούρα η Ραντζέλοβιτς. Ο Έλληνας πήρε φανέλα βασικού κάτι που είχε λογική για να βοηθάει στο μαρκάρισμα του Τραορέ.

Η ομάδα στο παιχνίδι ακόμα και από την στιγμή που έμεινε με δέκα παίχτες λόγω της αποβολής του Σεμέδομεδειχνε πως πατούσε καλύτερα από την Γουλβς. Φυσικά και δεν δημιούργησε αρκετές φάσεις μπροστά από την εστία των Άγγλων αφού έμεινε με δέκα παίχτες και όσο ήταν με έντεκα ήταν τα πρώτα λεπτά τα οποία είναι συνήθως αναγνωριστικά. Η ομάδα ακόμα και μετά την ισοφάριση δεν ένιωσε κίνδυνο αν εξαιρέσουμε την επέμβαση του Σα με το κεφάλι.

Η ομάδα μας δούλεψε παρά πολύ μέσα στο γήπεδο. Το αποτέλεσμα δεδομένων των συνθηκών ήταν θετικό έως άριστο θα έλεγα. Φυσικά και μια νίκη με 1-0 θα ήταν το απόλυτο αποτέλεσμα όμως δυστυχώς δεν ήρθε αν και ήταν πολύ κοντά.

Τα δεδομένα για την πρόκριση είναι ανοιχτά. Όπως και στο παιχνίδι με την Άρσεναλ έτσι και τώρα θεωρώ πως η ομάδα μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον αντίπαλο της. Ο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του ήταν και είναι εξαιρετικά διαβασμένοι ως προς τον αντίπαλο. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για την  Γουλβς αφού όσο ήταν και οι δυο ομάδες με 11 παίχτες είχε μια διπλή ζώνη άμυνας που πάντα δυσκολεύεται να διασπάσει ο Ολυμπιακός.

Με τον ένα η τον άλλο τρόπο ο Ολυμπιακός θεωρώ πως θα πετύχει γκολ στον επαναληπτικό. Το θέμα είναι να είναι προσεκτικός στην άμυνα και όλα τα αλλά θεωρώ πως θα έρθουν. Η ομάδα είναι έτοιμη για το μεγάλο ευρωπαϊκό άλμα και σε αυτό βοηθάει η τυπική διαδικασία των πλέι οφ αν και όποτε αυτά γίνουν. Θα κάνω μια τολμηρή διατύπωση και θα πω πως ίσως τελικά οι αγγλικές ομάδες να ταιριάζουν στον φετινό Ολυμπιακό. Αυτό το λέω γιατί τα χαρακτηρίστηκα της ομάδας μας είναι από την μια η φυσική κατάσταση της ομάδας αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά ορισμένων παιχτών που παίζουν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας. Αν θυμηθούμε ορισμένες ενέργειες του Ελ Αραμπί να αδειάζει δυο και τρεις αντιπάλους στην σειρά, η του Βαλμπουενά, κάτι που μαρτυράει πως ακόμα και η άμυνα και τα μαρκαρίσματα του αντιπάλου είναι τέλεια προσαρμοσμένα πάνω στα ατού του Ολυμπιακού υπάρχει μια ελπίδα να βγει κάτι θετικό. Από την άλλη υπήρχαν φάσεις με κάτι τραγικά τελειώματα του Τραορε, η κάποιες ατομικές προσπάθειες χωρίς τύχη.Φτάνει όλα αυτά να επιβεβαιωθούν στον επαναληπτικό και η ομάδα να πάρει την πρόκριση.

Όλα αυτά όμως θα περιμένουν και ελπίζουμε να επιβεβαιωθούν αφού έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό. Για να γίνει αυτό πρέπει για μια φορά στην ζωή μας να ακούσουμε τις συμβουλές των ειδικών και να βοηθήσουμε όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που παλεύουν καθημερινά. Μένουμε σπίτι και βοηθάμε στην μη εξάπλωση του ιού.

Μεχρι την επόμενη φορά ελπίζω ο ιός αυτός να μας έχει αδειάσει την γωνία…

Διάβασε επίσης