Το δυο γκολ από την Τόπολα θα πρέπει να αποτελέσουν ηθικό δίδαγμα για τον προπονητή, αλλά και αυτός ο Γάλλος διαιτητής να καθίσει να δει την φάση της αποβολής για να καταλάβει την μα@@@ που έκανε και άφησε τον Ολυμπιακό με δέκα παίκτες!

Υπάρχει ένα ηθικό δίδαγμα από την ελληνική ταινία στις αρχές του 1981. Όμως εμείς θα το παραφράσουμε και θα πούμε «μάθε παιδί μου…άμυνα». Γιατί αυτό που συμβαίνει με την άμυνα του Ολυμπιακού από πέρσι και συνεχίζεται και φέτος. Θα πρέπει να γίνει δίδαγμα για τον προπονητή. Αλλά και τους ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την αμυντική τετράδα του Ολυμπιακού.

Φυσικά όταν δέχεσαι τέτοια γκολ όπως αυτά με την Τόπολα για να αναλύσουμε το παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης. Δεν έχει να κάνει μόνο με τους αμυντικούς, αλλά και την συνολική λειτουργία στο ανασταλτικό κομμάτι που δεν λειτούργησε καλά στην «TSC Arena». Με αποτέλεσμα ένα 0-2 να γίνει 2-2 και να φέρει την απογοήτευση.

Το πρώτο γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός με την μπάλα να φτάνει με ευκολία στον Τζάκοβιτς και να την στέλνει στα δίκτυα της εστίας του Πασχαλάκη. Αλλά και το πως ο Ντόι βγαίνει από του πουθενά αντίπαλος με τον επιθετικό της Τόπολα για να γίνει το φάουλ και η κόκκινη κάρτα που ήταν εφεύρεση του Γάλλου διαιτητή, είναι παραδείγματα προς αποφυγή. Και φυσικά ο Μαρτίνεθ θα πρέπει να το κοιτάξει και να το δουλέψει, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στον φετινό Ολυμπιακό. Δεν είναι πλέον θέμα, αλλά ΘΕΜΑΤΑΡΑ!

Ξεκινάω με τα αρνητικά

Αλλά και την κακή νοοτροπία της ομάδας μετά το δεύτερο γκολ του Ποντένσε. Που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυτό το σκορ και να κάνει σωστή διαχείριση του ματς. Σε αυτό φέρει και την δική του ευθύνη ο προπονητής με τις αλλαγές που έκανε για να βοηθήσει την ομάδα. Αλλά κατάφερε το αντίθετο, γιατί με την αποχώρηση του Φορτούνη και του Ποντένσε ο Ολυμπιακός έχασε πολύ από τη δυναμική του. Και αναγκαστικά κλείστηκε ειδικά μετά την αποβολή του Ντόι.

Και έτσι όπως εξελισσόταν το ματς, ήταν θέμα χρόνου το πότε θα έρθει και δεύτερο γκολ και τελικά να φύγει ο Ολυμπιακός με ένα βαθμό. Ενώ άξιζε τη νίκη ειδικά με την εμφάνιση του στο πρώτο μέρος. Αντιστράφηκαν οι ρόλοι και οι προβλέψεις ότι η Τόπολα παρουσιάζει αδυναμίες με την πάροδο του χρόνου και ότι ξεμένει από δυνάμεις. Το αντίθετο έγινε, έστω και αν χρειάστηκε να βάλει το χεράκι του ένας Γάλλος διαιτητής. Που την κίτρινη κάρτα την μετέτρεψε σε κόκκινη και άφησε τον Ολυμπιακό με δέκα παίκτες σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο.

Δικαιολογημένα τα παράπονα για την απόφαση, εφεύρεση του Μπαστιάν που και σε δυο τρία σκληρά μαρκαρίσματα δεν έδειξε κάρτες στους Σέρβους. Και όταν είδαν ότι τους «παίρνει», άρχισαν τις κλωτσιές. Δυο φάσεις με σκληρά μαρκαρίσματα στον Φορτούνη και στον Ροντινέι τις πέρασε στο «ντούκου»…

Δεν ψάχνω για δικαιολογίες γιατί βασικός υπεύθυνος για αυτό το 2-2 είναι ο Ολυμπιακός

Και μόνο από την στιγμή που έχεις το προβάδισμα με δυο γκολ και δεν μπορείς να το διαχειριστείς σωστά. Έχει αποδειχτεί πολλές φορές φέτος ότι ο Φορτούνης, ακόμα και σε κακή μέρα να είναι δεν βγαίνει από την ομάδα. Μπορεί ο Μαρτίνεθ να έχεις πολλούς παίκτες και να θέλει να τους δίνει χρόνο συμμετοχής. Και με αυτό τον τρόπο να δείχνει ότι τους υπολογίζει, αλλά ο Κώστας είναι επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας. Ακόμα και όταν κάποια στιγμή αναπόφευκτα ξεμένει από δυνάμεις. Θα τον χρειαστείς να σου κάνει μια απίθανη πάσα. Όπως αυτή στον Ποντένσε στο πρώτο γκολ.

Αυτό με την διαιτησία στα ευρωπαϊκά παιχνίδια αρχίζει να γίνεται εκνευριστικό. Αν και έχει ονοματεπώνυμο γιατί παίζουν οι διαιτητές έτσι τον Ολυμπιακό. Θοδωρής Θεοδωρίδης είναι το όνομα για όσους κάνουν πως δεν ξέρουν ή δεν καταλαβαίνουν!!! Όχι απλά δεν του δίνουν σποράκια, όπως έγινε και με την Φράιμπουργκ, αλλά και με την Τόπολα, και  τον πάει πολύ κόντρα.

Τώρα ανασύνταξη, ηρεμία.

Η διακοπή του πρωταθλήματος αλλά και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις δίνουν την δυνατότητα στον Μαρτίνεθ, να σκεφτεί καλύτερα τα πράγματα και να αλλάξει κάποια από αυτά που έχει στο μυαλό του. Σε σχέση με την διαχείριση του ρόστερ. Δεν είναι και καταστροφή αυτό το 2-2. Αλλά από την στιγμή που το 0-2 το κάνεις μόνος σου 2-2. Θα πρέπει να προβληματιστείς.