Ο Τικίνιο Σοάρες πέτυχε τα πρώτα του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, διώχνοντας ουσιαστικά το «βάρος» και ξεκινώντας το… μέτρημα, με πρώτο «θύμα» του τον Απόλλωνα Σμύρνης. Γράφει ο Μιχάλης Μαχαίρας.

Σίγουρα, με την έλευσή του στον Ολυμπιακό ο Βραζιλιάνος στράικερ Τικίνιο δεν έχει να αποδείξει απολύτως τίποτα. Γνωρίζουμε τι εστί, καθώς ο Θρύλος απέκτησε έναν κορυφαίο επιθετικό, ο οποίος θα ανεβάσει την ποιότητα της ομάδας στο επιθετικό κομμάτι. Δεν μιλάμε για έναν παίκτη, ο οποίος αποκτήθηκε για να «συμπληρώνει». Είναι πρωταγωνιστής και το απέδειξε με τη σφραγίδα του, το βράδυ της Τετάρτης, στην αναμέτρηση των Πειραιωτών επί της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», στο «Γ. Καραϊσκάκης». Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, πήραν μια καλή γεύση και οι φίλοι της ομάδας μας για το τι έπεται στη συνέχεια, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τι καλύτερο στο να πλαισιώνει τον Ελ Αραμπί, ένας «καυτός σκόρερ» όπως ο Τικίνιο; Βέβαια, η Διοίκηση το καλοκαίρι έβαλε το χέρι βαθιά στην τσέπη, τον «έντυσε» στα κόκκινα με ένα ηγεμονικό συμβόλαιο και τώρα απολαμβάνει. Σίγουρα δεν είδαμε το 100% του παίκτη, διότι πρώτον ακόμη είναι αρχή, δεύτερον ο Απόλλων Σμύρνης δεν είναι η ομάδα που θα βγάλει κάποιος πολλά συμπεράσματα. Όμως, αναμφίβολα είδαμε πράγματα από εκείνον. Τι άλμα έκανε στο πρώτο γκολ; Τρελαθήκαμε! Όπως επίσης, μείναμε με το στόμα ανοικτό στο δεύτερό του τέρμα, με το οποίο κεραυνοβόλησε τον… ανήμπορο σε εκείνη τη φάση, Κότσαρη. Τον λες αρκετά προικισμένο, ενώ όταν μετά το γκολ του, γονάτισε και πανηγύρισε με τα χέρια του να δείχνουν τον Θεό, μνήμες ξύπνησαν.

Ο Βραζιλιάνος συνδυάζει τεχνική και ταχύτητα στην εκτέλεση, με εξαιρετικά μεγάλη δύναμη. Όταν μπουν στην εξίσωση και τα νέα εξτρέμ, μαζί με τα ήδη υπάρχοντα, τότε ο παίκτης εφόσον τροφοδοτείται σωστά, θα απογειωθεί. Και όλοι μαζί θα απογειώσουν τον Ολυμπιακό. Κάντε λίγη υπομονή γι’ αυτό που έρχεται.

Έρχονται δύσκολα ματς στη συνέχεια, για Ελλάδα και Ευρώπη, συγκεκριμένα από το ταξίδι στην Τρίπολη, στην Τουρκία (με Φενέρ) και τέλος με ΠΕΛΑΤΗ στον ΝΑΟ. Ο Τικίνιο θα χρειαστεί να πάρει το όπλο που ήδη όπλισε από το βράδυ της Τετάρτης και να «αποτελειώσει» τους αντιπάλους του. Είναι ενθαρρυντικό για τη συνέχεια, να βλέπεις πως στη γραμμή κρούσης έχεις δύο ΙΣΑΞΙΟΥΣ παίκτες, οι οποίοι είτε μαζί, είτε χώρια θα βομβαρδίζουν με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα!

Τώρα λοιπόν που το… άγχος των επιθετικών μέχρι να πετύχουν το πρώτο γκολ, έφυγε από πάνω του, κρατηθείτε και απολαύστε αυτό που έρχεται!