Ο Ολυμπιακός, μετά τον θρίαμβο επί της Αϊντχόφεν (4-2), καλείται να επιστρέψει στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις του, με αντίπαλο τον Άρη (23η αγων., 21/2, 19:30) επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα. Επιπλέον, η ξεχωριστή νοοτροπία των «ερυθρόλευκων» που κάνει τον σύλλογό μας να ξεχωρίζει... Γράφει ο Μιχάλης Μαχαίρας...

Το πρώτο ματς με την Αϊντχόφεν και ο θρίαμβος με 4-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη φάση των «32» του Europa League, ανήκει στο παρελθόν. Φυσικά, οι Πειραιώτες ναι μεν πανηγύρισαν μια επάξια επικράτηση, η οποία δίνει γερές βάσεις για μία θρυλική πρόκριση, όμως τα κεφάλια πρέπει να μείνουν χαμηλωμένα, με το βλέμμα φυσικά στους 16 καλύτερους του θεσμού. Ο Θρύλος μπορεί και αξίζει την πρόκριση. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες μας, έχουν όλον τον χρόνο μπροστά τους για να προετοιμαστούν σκληρά, έως το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου (22:00) στο «Φίλιπς Στάντιον». Έως τότε όμως, το πρόγραμμα έχει επιστροφή στην Ελληνική πραγματικότητα, εδώ όπου όλα ξεκινούν…

Στόχος, η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εντός έδρας, αύριο το απόγευμα τον Άρη, για την 23η αγωνιστική του Ελληνικού πρωταθλήματος της Super League Interwetten. Μετά την εντελώς κοροϊδίστικη ήττα στη Λεωφόρο επί του ΠΑΟ, λόγω του ροτέισον και της -ομολογουμένως- ασυνήθιστης εμφάνισης των Πειραιωτών, η ομάδα του Μαρτίνς, έχοντας πετύχει το ½ του ευρωπαϊκού της σκοπού, θα αντιμετωπίσει τους Θεσσαλονικείς, με στόχο την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα.

Αύριο είναι η ώρα για ένα νέο σερί νικών και τρανών επιτυχιών στην χώρα! Άλλωστε, καμία ομάδα δεν μπορεί να κοντράρει ή να αποδείξει πως έχει καλύτερο σύνολο από τον φετινό Ολυμπιακό. Φυσικά, με την ομάδα του Άρη υπάρχει και προϊστορία, αλλά και… μέλλον, καθώς έχουν ήδη αντιμετωπίσει αρκετές φορές η μία ομάδα την άλλη. Αλλά μην ξεχνάμε, πέραν του αυριανού, υπάρχει ανοικτή μία ρεβάνς για το Κύπελλο Ελλάδος, αλλά και τις αναμετρήσεις των πλέι οφ. Αναμετρήσεις στις οποίες η ομάδα του Πειραιά θέλει να βγει αλώβητη απ’ όλες. Αλλά, το τρίποντο είναι επιτακτική ανάγκη στην αυριανή συνάντηση στον Πειραιά. Και γι’ αυτό έχουν προετοιμαστεί οι «ερυθρόλευκοι».

Έχει «κλειδώσει» το 46ο, έχοντας νοοτροπία να «κλειδώσει» και τα επόμενα…

Η ομάδα του Ολυμπιακού, ξεκινώντας από τη Διοίκηση και τον προπονητή, κοιτάζει να «καθαρίσει» μια ώρα αρχύτερα τον φετινό τίτλο του πρωταθλήματος, ο οποίος θα είναι ο 46ος της ιστορίας μας. Αποδεικνύοντας για ακόμη μια χρονιά, την ανωτερότητα της ομάδας μας. Όμως, η νοοτροπία των Πειραιωτών δεν έχει βραχυπρόθεσμο πλάνο, αλλά το ακριβώς αντίθετο.

Ο ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μαζί με τον πρωτομάστορα Πορτογάλο, Πέδρο Μαρτίνς, συνεχίζουν να γιγαντώνουν την ομάδα μας, ώστε εκείνη να κατακτά όχι μόνο το 46ο, αλλά και το 47ο και το 48ο και πάει… λέγοντας.

Οι χειμερινές προσθήκες (Σωκράτης, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ) δεν ήρθαν μονάχα για να βοηθήσουν την ομάδα κατά τη φετινή σεζόν, που όπως προανέφερα ουσιαστικά έχει… κλειδώσει! Το πρωτάθλημα είναι στον δρόμο για… Πειραιά, αλλά φυσικά στόχοι αποτελούν το Κύπελλο αλλά και η πορεία στην Ευρώπη. Όμως, πέραν αυτών, η ομάδα με τις προσθήκες, αλλά και τις νέες συμφωνίες με τους παίκτες μας, με την ΠΑΕ να ανακοινώνει το τελευταίο δεκαήμερο, μια ντουζίνα ρόστερ, με συμβόλαια έως το 2023-24. Αποδεικνύοντας πως σκέφτεται το παρόν, αλλά -κυρίως- το μέλλον, ώστε να συνεχίζουμε να πανηγυρίζουμε τρόπαια και επιτυχίες!
Τρανή απόδειξη και οι τελευταίες πληροφορίες, πως ο Θρύλος πάει να ντύσει στα «ερυθρόλευκα» το μεγάλο αστέρι της Εθνική K19 της Γουινέας, Αλγκασίμ Μπα.

Για πολλοστή φορά λοιπόν οφείλω να γράψω πως οι καταστάσεις και οι συνθήκες αποτελούν μεγάλο κρίμα, για τον κόσμο του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει από κοντά, μέσα από το γήπεδό μας, «την ομαδάρα του Μαρτίνς, που την λένε Ολυμπιακάρα».