Σε συνέδριο στο Ισραήλ ο Ντέιβιντ Μπλάτ ήταν ξανά «απολαυστικός» και μίλησε για πολλά θέματα.

Στο Ισραήλ έδωσε το «παρών» τη Δευτέρα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, και μίλησε σε συνέδριο που έγινε στο Τελ Αβίβ. Ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» ήταν εκ των ομιλητών του συνεδρίου και αναφέρθηκε σε αρκετά ζητήματα, τα οποία όμως δεν είχαν «μέσα» Ολυμπιακό.

Μίλησε για τον Λούκα Ντόνσιτς, για αλλαγές που πιστεύει ότι θα γίνουν στο μπάσκετ, ένω έκανε κριτική και σε δημοσιογράφο της Αμερικής και συγκεκριμένα στον Στέφεν Έι Σμιθ :

«Ο Λούκα θα πάρει το βραβείο του κορυφαίου ρούκι της χρονιάς. Το έλεγα σε όλους πως αυτός ήταν ο κορυφαίος της περσινής φουρνιάς. Ο Στέφεν Έι Σμιθ δεν έχει ιδέα από μπάσκετ, έλεγε πως το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου παίκτη θα πάει στα χέρια του Ντιάντρε Έιτον. Ο Ντόντσιτς είναι όμως ξεκάθαρα ο κορυφαίος του περσινού Draft».

Όσον αφορά για τον τρόπο που έφυγε από τους Κλίβελαντ, είπε: «Δεν απέτυχα στη δουλειά μου. Απέτυχα στο να την κρατήσω. Όταν προπονείς κάποιον που είναι σημαντικότερος από εσένα, κάποιες φορές δεν λειτουργεί όπως το έχεις στο μυαλό σου.

Όταν έχεις τον ρόλο του προπονητή, κοιμάσαι πολύ λιγότερο, προβληματίζεσαι πολύ περισσότερο και όταν παίρνεις τη δουλειά, όλοι νομίζουν ότι γνωρίζουν τα πάντα καλύτερα από εσένα».

Παράλληλα, μίλησε και για το φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ: «Πιστεύω πως θα μεγαλώσουν τα γήπεδα, ενώ οι μπασκέτες θα πάνε πιο ψηλά. Ελπίζω κάποια στιγμή να δούμε και γυναίκες να παίζουν στο πλευρό των ανδρών”, υποστήριξε χαρακτηριστικά».