Τα πράγματα είναι απλά, βάσει προγράμματος πάντα....ο Ολυμπιακός αν κάνει το 3/3 στους εναπομείναντες αγωνες, κατά πάσα πιθανότητα θα τερματίσει 6ος.

Τα χθεσινά και προχθεσινά αποτελέσματα ήταν καλά για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πάντα μέσα στις θέσεις των πλέι οφ και κρατούν στο χέρι τους την 6η θέση. Όχι μόνο την πρόκριση. Γιατί το λέμε αυτό; Διότι εξαρτάται αποκλειστικά από εκείνους να κάνουν το απόλυτο ως το φινάλε. Τρεις νίκες στα ματς που απομένουν, ώστε να τερματίσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα στην τελική κατάταξη.

Αντίπαλοι τρεις ομάδες που έχουν μείνει χωρίς στόχους. Η Γκραν Κανάρια απόψε στο Λας Πάλμας και μετά, στο ΣΕΦ, πρώτα η Ζαλγκίρις (29/3) και μετά η Νταρουσάφακα (5/7). Αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός είναι το «τρία στα τρία» για να καταλάβει την καλύτερη δυνατή θέση στην τελική βαθμολογία.

Με τρεις νίκες, σε ματς που είναι στα μέτρα του, η πρόκριση είναι δεδομένη στα πλέι οφ. Όσον αφορά στη θέση, εάν η Αρμάνι κάνει μια ήττα στα τελευταία της τρία ματς που είναι με Παναθηναϊκό και Φενέρμπαχτσε στο Μιλάνο και με Εφές στην Κωνσταντινούπολη, οι «ερυθρόλευκοι» θα τερματίσουν στην 6η θέση, έχοντας το πάνω χέρι σε όλες τις άλλες ισοβαθμίες.