Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για την πρόκριση των Μιλγουόκι Μπακς στα ημιτελικά της ανατολικής περιφέρειας του NBA

Τα «ελάφια» απέκλεισαν με 4-1 νίκες του Σικάγο Μπουλς στον πρώτο γύρο. Η πρόκριση δεν ήταν εύκολη αφού οι πρωταθλητές ισοφαρίστηκαν στο δεύτερο ματς της σειράς στην έδρα τους.

«Νομίζω ότι μετά το Game 2 μιλήσαμε μεταξύ μας. Η ομάδα ήξερε τι έπρεπε να κάνουμε. Να παίξουμε απελπισμένοι, να τα δώσουμε όλα, να προσέξουμε την λεπτομέρεια και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Δεν αφορά έναν παίκτη, αλλά όλη την ομάδα. Νομίζω ότι το κάναμε στα τρία επόμενα παιχνίδια και τώρα θα παίξουμε κόντρα σε μία πολύ, πολύ καλή ομάδα στον επόμενο γύρο (σ.σ Σέλτικς) και ελπίζω να το ξανακάνουμε. Είμαστε σε καλό σημείο, εμπιστευόμαστε τις συνήθειές μας, πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να πάρουμε κι άλλες νίκες» είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για το τι έκανε η ομάδα μετά το δεύτερο παιχνίδι.

«Απλώς συνεχίζω να πηγαίνω προς το καλάθι. Είναι κομπλιμέντο ότι οι αντίπαλοι προσπαθούν να κερδίσουν επιθετικό φάουλ από εμένα. Θα υπάρξουν στιγμές που θα κερδίσουν επιθετικά φάουλ. Όταν κοιτάω το video του αγώνα σκέφτομαι ότι αν είμαι επιθετικός τότε έχω κάνει την δουλειά μου, ενώ και οι αντίπαλοι κάνουν την δουλειά τους. Θα υπάρξουν στιγμές που θα προσπαθήσουν να κερδίσουν επιθετικό φάουλ και θα πασάρω. Άλλες φορές θα προσπαθήσω να το αποφύγω και να σκοράρω.

Το βασικό είναι ότι στο μυαλό μου έχω ότι πρέπει να είμαι επιθετικός. Οι αντίπαλοι προσπαθούν να με χρεώσουν με φάουλ για να σε καθυστερήσουν. Η ιστορία έχει δείξει όμως ότι αν χρεωθώ με τρία ή τέσσερα επιθετικά φάουλ συνεχίζω να πηγαίνω προς το καλάθι. Αν συμβεί αυτό τότε ξέρω ότι μπορώ να γυρίσω σπίτι να χαλαρώσω με την οικογένειά μου ξέροντας ότι προσπάθησα να πάω προς το καλάθι και δεν μπόρεσα επειδή σήκωσαν ένα τείχος με πέντε παίκτες. Μπορώ να ζήσω με αυτό όμως, όχι όμως με το να φοβάμαι μην χρεωθώ με επιθετικό φάουλ. Δεν ξέρω αν προσαρμόζομαι, απλώς προσπαθώ να παίζω με το ένστικτό μου και να αποφεύγω τους αντιπάλους μου. Ένα επιθετικό φάουλ δεν σταματάει την επιθετικότητά μου» σημείωσε ο Έλληνας σούπερσταρ για το τι κάνει όταν χρεώνεται γρήγορα με επιθετικό φάουλ.

Για το τι άλλαξαν οι Μπακς και βελτίωσαν την άμυνα τους κόντρα στους Μπουλς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σχολίασε: «Πρέπει να παίξουμε άμυνα για να νικήσουμε. Προφανώς δεν ξέρουμε πόσους πόντους θα σκοράρουμε με τον Μίντλετον έξω. Πρέπει όμως να παίξουμε άμυνα για να νικήσουμε. Ο καθένας να είναι περήφανος σε ατομικό επίπεδο στην άμυνα ώστε να μαρκάρει καλά. Πρέπει όμως να το κάνουμε μαζί Αν κάποιος με περάσει, πρέπει ο επόμενος αμυντικός να είναι εκεί, να έχουμε αμυντικές περιστροφές. Πρέπει να πάρουμε ριμπάουντ. Όταν σκεφτόμαστε έτσι, είμαστε καλή ομάδα. Μπορεί να σκοράρουμε 90 πόντους, αλλά να δεχθούμε 80 πόντους. Θυμάμαι ότι σήμερα ήταν χαμηλό το σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Δεν παίζαμε καλά στην επίθεση, αλλά η άμυνά μας ήταν καλή και έτσι πρέπει να είναι».

«Δεν παρακολουθώ μπάσκετ, δεν έχω δει τους Σέλτικς. Αλήθεια, δεν κάνω πλάκα. Κουράζομαι πολύ, οπότε όταν είμαι με το παιδί απλώς χαλαρώνω και δεν βλέπω μπάσκετ. Δεν ξέρω τι κάνουν, αλλά ξέρω ότι με αυτούς παίζουμε. Ξέρω ότι παίζουν καλά, ότι “σκούπισαν” τους Νετς, σωστά; Ότι είναι καλή ομάδα, με νέους παίκτες, που μπορούν να σκοράρουν και παίζουν σκληρή άμυνα» ομολόγησε ο Έλληνας σούπερ σταρ για τους Μπόστον Σέλτικς.