Ο Διονύσης Σπανομανώλης καταθέτει την άποψή του, για το χθεσινό σκάνδαλο στο Βόλο...

Υπάρχουν φάσεις και φάσεις. Δύσκολες και εύκολες. Υπάρχουν  μαρκαρίσματα  και μαρκαρίσματα.  Σκληρά ή όχι.  Υπάρχουν  οφσάιντ και οφσάιντ. Οριακά ή μη. Κτλ. Για όλα αυτά ήρθε το VAR στο ποδόσφαιρο. Για όλα αυτά,  ήρθε η λύση των διαιτητικών προβλημάτων-το χιλιοειπωμένο VAR,  η τεχνολογία.

Στην Ελλάδα βέβαια καταφέραμε το εξής. Το VAR να μην αποτελεί τη λύση, αλλά μέρος του προβλήματος!  Και ο τελευταίος νομίζω που είχε αμφιβολίες περί “νομιμότητας” στο ελληνικό ποδόσφαιρο,  χθες κατάλαβε. Και ο τελευταίος που πίστευε στην αξιοκρατική χρήση του VAR,  χθες πείστηκε.

Η χθεσινή διαιτησία στον Βόλο,  το οφσάιντ σκάνδαλο εις βάρος του Σουντανί, αλλά και το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ελ Αράμπι,  ήταν νομίζω ανοιχτή και ξεκάθαρη πρόκληση. Η συνολική διαιτητική συμπεριφορά,  αποτέλεσε ενα ξεκάθαρο μήνυμα της περιβόητης “εξυγίανσης”, στον Ολυμπιακό.

Πλέον δεν υπάρχει και η παραμικρή αμφιβολία. Πολλοί το ξέραμε εδώ και χρόνια αυτό,  χθες το έμαθε όλη η Ελλάδα. Αυτές είναι οι Κυριακές της εξυγίανσης…

Ο Ολυμπιακός βέβαια δεν είναι μέγεθος “παίξε γέλασε”. Βασικά με τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του,  δεν παίζει κανείς. Ό, τι και να γίνεται λοιπόν,  όσα σκάνδαλα ακόμα και αν συμβούν, ο Ολυμπιακός δεν θα πέσει αμαχητί. Ο Θρύλος θα  διεκδικήσει μέχρι τέλους τον φετινό τίτλο, ενώ παράλληλα θα παλέψει για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ήδη ξεκίνησε τις διαδικασίες με παράπονα στη FIFA (μην ξεχνάμε πως η ΕΠΟ βρίσκεται υπό επιτήρηση), ήδη ζήτησε τις ηχογραφήσεις του VAR (εκεί θα γελάσουμε*…) ενώ αν δεν βγάλει άκρη,  τότε το #mexritelous…  μπορεί να γενικευτεί και στο ποδόσφαιρο!

Στο αγωνιστικό κομμάτι δε,  παρά τα μεγάλα προβλήματα τραυματισμών,  η ομάδα αφενός θα ανασυνταχθεί και αφετέρου θα ενισχυθεί το Γενάρη (με μεταγραφές εκ των έσω-βλέπε Φορτούνη και Λάζαρο αλλά και με νέους παίχτες)…

Ο Θρύλος το αξίζει απόλυτα και θα το πάρει το φετινό πρωτάθλημα…

*Ειμαι πολύ περίεργος τι θα σκαρφιστούν για να μην βγουν στην φόρα,  οι ηχογραφημένες συνομιλίες του VAR…