Άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Ήφαιστου Λήμνου με 83-46, το απόγευμα της Δευτέρας (22/10) για την τρίτη αγωνιστική της Basket League.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με σημαντικές αλλαγές, καθώς στη βασική πεντάδα βρέθηκαν οι Τουπάν, Γουίλιαμς-Γκος, Βεζένκοφ, Μιλουτίνοβ και Παπανικολάου. Από την μεριά του Ήφαιστου Λήμνου, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ξεκίνησε τους Μπρέιζελτον, Γκότσερ, Μούρτο, Εβανς και Μανωλόπουλο. Ο Ολυμπιακός στην πρώτη περίοδο εμφανίστηκε πιο έτοιμος και πήρε από νωρίς τα ηνία του αγώνα, με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Η ομάδα μας από το πρώτο λεπτό έπαιζε σκληρή άμυνα και δεν άφησε τον Ήφαιστο να κάνει το παιχνίδι του. Έτσι ο Ολυμπιακός μετά το 8-5 στα πρώτα 3 λεπτά ανέβασε την απόδοσή του και ξέφυγε, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο +9 για τον Ολυμπιακό (19-10). Στην δεύτερη περίοδο ο Ήφαιστος μπήκε πιο δυνατά και έτρεξε ένα σερί 6-2, μειώνοντας σε 21-16. Ωστόσο, η ομάδα του Ντέιβιτ Μπλατ έπαιξε καλό μπάσκετ για τέσσερα λεπτά και έτρεξε ένα επιμέρους 17-3 για να ανεβάσει τη διαφορά στο +19, που ήταν και η μέγιστη διαφορά μέχρι εκείνο το σημείο. Τελικά οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 18 (40-22).

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση δεν άλλαξε και Ολυμπιακός διατήρησε αύξησε τη διαφορά. Οι παίκτες του Μπλατ έπαιξαν και εξαιρετική άμυνα, μην αφήνοντας τους παίκτες του Ήφαιστου να πλησιάσουν στο σκορ. Η ομάδα μας ανέβασε εκ νέου την υπέρ της διαφορά και έκλεισε το δεκάλεπτο στο +25 (61-36). Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, οι “ερυθρόλευκοι” δε συνάντησαν κάποιο εμπόδιο, ούτε δυσκολία στο να αυξήσουν κι άλλο τη διαφορά στον αγώνα. Ο κόουτς Μπλατ, έδωσε ευκαιρία στους περισσότερους παίχτες του, να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Ο αξιόμαχος Ήφαιστος ήταν ανήμπορος να πετύχει κάτι καλύτερο, με τους Πειραιώτες τελικώς, να παίρνουν μια άνετη επικράτηση με σκορ 83-46, δείχνοντας πως μπορεί να παίξει και άμυνα!

Τα δεκάλεπτα : 19-10, 40-22, 61-36, 83-46

Ολυμπιακός (Μπλατ) : Βεζένκοφ 9 (8 ριμπάουντ), Μιλουτίνοβ 10, Παπανικολάου 13, Γουίλιαμς-Γκος 11 (5/8 σουτ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα), Τουπάν 5, Πρίντεζης 9 (8 ριμπάουντ), Σπανούλης 6 (5 ασίστ), Τολιόπουλος 3, Μπόγρης 4, Μάντζαρης, Τίμα 3, ΛεΝτέι 10 (12 ριμπάουντ).

Ήφαιστος Λήμνου (Μανωλόπουλος) : Μανωλόπουλος 5, Μούρτος, Γκότσερ 10, Εβανς 5, Μπρέιζελτον 4, Σταμάτης 2 (5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Χαριτόπουλος 5, Γόντικας 2, Γουίγκινς, Σμιθ 11, Φρειμάνις 2.