Ανεπανάληπτο «φαγοπότι» στην ΕΠΟ και αύξηση… 547% στα έξοδα!

Τα εκτιναγμένα νούμερα των εξόδων της ΕΠΟ μέσα στο 2019 δείχνουν «φαγοπότι» εκατομμυρίων, την ώρα που υπήρχε ως στόχος να μειωθούν οι δαπάνες, οι οποίες έφτασαν το εξωπραγματικό... 547%


Έξοδα με το τσουβάλι. «Πεταμένα» λεφτά δεξιά και αριστερά. Σπατάλες δίχως κανένα μέτρο και με το ακαταλόγιστο. Όλα αυτά αφορούν την ΕΠΟ, η οποία έχει έρθει σε μία πολύ δυσχερή θέση, την ώρα που πρέπει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το πού… έριξε χρήμα για το ημερολογιακό έτος του 2019. Χρήμα, το οποίο προέρχεται από FIFA-UEFA αλλά και τις ΠΑΕ.

Η εφημερίδα «Αυγή», την Κυριακή (22/11), έφερε στην επιφάνεια μία απόρρητη έκθεση της FIFA για την αξιολόγηση των οικονομικών θεμάτων της ΕΠΟ. Στην αποκάλυψη της εφημερίδας και στο ρεπορτάζ τονίζεται η πολύ κακή διαχείριση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία αφήνει πολλά «καυτά» ερωτήματα.

Συγκεκριμένα, η εξυγιαντική ΕΠΟ έχει κάνει ένα ανύποπτο σκάνδαλο, στο οποίο τα έξοδα έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, κάτι που αποδεικνύεται εύκολα από τα νούμερα.

Αναλυτικά, υπήρξε: 175% αύξηση για έξοδα τρίτων, 74% αύξηση για μισθώσεις, 54% αύξηση για διάφορα έξοδα, 171% αύξηση για έξοδα μετακίνησης διαιτητών FL και Kυπέλλου και 95% αύξηση στα έξοδα λειτουργίας

Με λίγα λόγια, μία αύξηση ύψους του 547%. Μιλάμε για ένα αδιανόητο νούμερο, το οποίο συντάχθηκε από την έκθεση της εταιρείας «Pricewaterhouse Co-opers». Τα λεπτομερή στοιχεία, που «καίνε» την ΕΠΟ και δείχνουν το «φαγοπότι», παρουσιάζονται σε 57 σελίδες και αφορούν το 2019 σε σχέση με το 2018. Όλα αυτά τα στοιχεία που ήρθαν στο «φως» ξεμπροστιάζουν την Ομοσπονδία, που οφείλει να δώσει απαντήσεις και όχι να… κρυφτεί.

Αύξηση στα πάντα, τη στιγμή που στόχος ήταν η προσπάθεια μείωσης των δαπανών. Ανεπανάληπτα πράγματα. Πώς θα γινόταν μείωση, όταν στην ΕΠΟ το 2016 εργάζονταν 76 υπάλληλοι και τρία χρόνια αργότερα… 150. Δηλαδή το 2019 σχεδόν τα διπλάσια άτομα. Είναι να γελάει να γελάει κανείς…

Όσον αφορά, τα έξοδα μετακίνησης των διαιτητών, που καβάλησαν το 175%, 2.428.944 ευρώ, έναντι του ποσού των 881.873 που δαπανήθηκε το 2018. Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ (!), με το σημαντικότερο γεγονός να είναι πως τίποτα δεν καταγράφονται, καθότι όλα γίνονται με μετρητά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει καμία παρακολούθηση και όλα κυλούν ρολόι για τους εξυπηρετικούς της Ομοσπονδίας. Η έκθεση τελειώνει με 20 συστάσεις, οι οποίες θα πρέπει να ακολουθηθούν το συντομότερο δυνατό από την ΕΠΟ της… εξυγίανσης.

Διάβασε επίσης