Κείμενο με το υγειονομικό πρωτόκολλο της σεζόν 2020-2021 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δημοσίευσε η Euroleague.

Οδηγίες, ποινές και μέτρα που περιλαμβάνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Euroleague και του Eurocup, που υπάρχουν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δημοσίευσε σε κείμενο της η διοργανώτρια αρχή.

Αναλυτικά:

α) Ο αγώνας που θα αναβληθεί λόγω των απαγορεύσεων σε κάποια χώρα θα μετατίθεται για άλλη ημερομηνία, ενώ αν χρειαστεί η Euroleague θα συνεργαστεί με την γηπεδούχο ομάδα για να αλλάξει η έδρα. Η τελική ημερομηνία για κανονική διάρκεια και πλέι οφ της διοργάνωσης είναι οι 13 Απριλίου και 5 Μαϊου αντίστοιχα. Μέχρι τρεις φορές μπορεί να αναβληθεί μια αναμέτρηση.

β) Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν διαθέσιμες ημερομηνίες ή γήπεδα η ομάδα που προκάλεσε την αναβολή μιας αναμέτρησης θα χάνει στα ”χαρτιά” με 0-20. Με το ίδιο σκορ θα χάνει και στις περιπτώσεις που μια ομάδα έχει στην αποστολή της λιγότερους από οκτώ παίκτες και αν μια ομάδα δεν καταφέρει να συμβαδίσει με τις υγειονομικές οδηγίες, η οποία είναι η μόνη περίπτωση που εγείρει αποβολή από την διοργάνωση ή αυτόματο αποκλεισμό από τα πλέι οφ.

γ) Εάν ακυρωθεί η σεζόν, η βαθμολογία που διαμορφώθηκε θα καταγραφεί ως η τελική της αγωνιστικής περιόδου ενώ οι ομάδες θα αγωνιστούν στα ματς που έχουν αναβληθεί ή τυχόν απομείνουν, ώστε να υπάρχει ίδιος αριθμός αναμετρήσεων για όλες τις ομάδες.