Το Σάββατο θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται σταδιακά το θερμό κύμα των τελευταίων ημερών, καθώς αναμένεται μία μικρή πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 2 - 3 βαθμών, με περισσότερη δροσιά την Κυριακή.

Το πρωί του Σαββάτου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτύσσονται νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κατά περιόδους πυκνές. Από νωρίς το μεσημέρι έως και αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία, αν και θα σημειώσει μικρή πτώση, θα είναι αισθητή η ζέστη, με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει το μεσημέρι έως 37 – 38 βαθμούς στα ηπειρωτικά, 33 – 37 βαθμούς στα νησιά και λίγο υψηλότερες θα παραμείνουν οι μέγιστες τιμές στη Ρόδο με 39.

Βροχερός ο καιρός την Τετάρτη
Βροχερός ο καιρός την Τετάρτη

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη, 4 – 6, και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια και ζέστη. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στο λεκανοπέδιο και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά του νομού, με γρήγορη βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 – 38 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 – 5, στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Τοπικά αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι και το απόγευμα, με βροχές τις θερμές ώρες στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 – 37 βαθμούς Κελσίου, με βόρειους ανέμους στον Θερμαϊκό 4 – 6 μποφόρ.

Αντώνης Κόκκινος

Άρρωστος με το ποδόσφαιρο από μικρός και με τον αθλητισμό γενικότερα. Οι πρώτες λέξεις που έμαθε να λέει, ήταν μαμά, μπαμπά και Ολυμπιακός. Θυμάται από πιτσιρικάς να στέκεται μπροστά σε μια τηλεόραση να δει τον Θρύλο. Η αρρώστια του με τον Ζιοβάνι αθεράπευτη, βλέπει ξανά και ξανά τα βιντεάκια του μάγου.

Έχει σπουδάσει στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ (ΚΑΡ) και έχει περάσει από εφημερίδες και sites, με την μεγαλύτερη τιμή για αυτόν να είναι η «Ελευθεροτυπία», που την αποκαλεί το… μεγάλο σχολείο για τον ίδιο. Από το 2014 κάνει αναλύσεις αγώνων σε στοιχηματικά sites, όπου διατηρεί και την προσωπική του στήλη.

Θα τον βρείτε επίσης στο ραδιόφωνο αλλά κάποιες φορές και στην τηλεόραση. Η τρέλα του με τον Ολυμπιακό τεράστια και μέσα από το Thrylos24.gr, θα καταθέτει την άποψη του για την μεγάλη του αγάπη.