Μειωμένη θα είναι τελικά η χρηματοδότηση από το στοίχημα και στην Α1 γυναικών, καθώς μετά και το ποσό που εκκαθαρίστηκε αρχικά δεν προβλέπεται άλλη δόση, με τα σωματεία να πρέπει να αρκεστούν στις 72000€.

Με μια ανάρτηση του Λευτέρη Αυγενάκη έγιναν γνωστά τα έσοδα των ομάδων της Α1 γυναικών από το στοίχημα. Περίπου 72000€ αναλογούν σε κάθε σωματείο της μεγάλης κατηγορίας. Ο υπουργός τόνισε ότι τα σωματεία έχουν λάβει ΕΞ ΟΛΟΚΛΉΡΟΥ τη χρηματοδότηση που προβλέπεται από το στοίχημα.

Η πολιτεία δεν θα δώσει την 2η δόση για το 2022 στα ερασιτεχνικά σωματεία όπως είχε υποσχεθεί και είχε δημοσιευτεί στο gov.gr . Στην ανάρτηση του gov αναφέρεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για Α’ φάση καταβολής.

Δίπλα στον Θρύλο: Κάρτα Φιλάθλου και Κάρτα μέλους ΟΛΟΙ!
Δίπλα στον Θρύλο: Κάρτα Φιλάθλου και Κάρτα μέλους ΟΛΟΙ!

Όμως, μετά την εκκαθάριση από την οποία βγήκε το ποσό των 21425090€ συνολικά δεν προβλέπεται η ενίσχυση με άλλα 10 εκ. €.

Αυτό που λέγεται στους κόλπους των ομάδων είναι ότι περίμεναν υψηλότερο ποσό. Ωστόσο γνωρίζουν πλέον ότι δεν θα λάβουν παραπάνω.

Αναμφίβολα οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας δε βλέπουν αυτή τη μια δόση με καλό μάτι. Ειδικά οι σύλλογοι που δεν έχουν το όνομα και την οικονομική επιφάνεια του Ολυμπιακού, είχαν ανάγκη αυτό το ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι οι ομάδες της Α1 γυναικών δρουν τύποις ως ερασιτεχνικά σωματεία. Μπορεί οι αθλήτριες να συμφωνούν σε κάποια αμοιβή, αλλά σύμφωνα με το νόμο λειτουργούν ως μέρος του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Η όποια αντίδραση θα πρέπει να είναι σε γνώση της ΕΟΚ, η οποία προς το παρόν δεν έχει εκφράσει ενστάσεις για το ποσό της χρηματοδότησης.

Ακόμα και η Basket League δεν υιοθέτησε τη στάση του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Εξέδωσε μια μετριοπαθή ανακοίνωση στην οποία όπως τόνισε ζητά τα χρήματα που είχαν υποσχεθεί στις ομάδες.

Το εδάφιο της ανάρτησης που σηματοδοτεί τη μία δόση χρηματοδότησης της Α1:

loading...
Παυλίδης: «Ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να πάρει και φέτος την EuroLeague»
Παυλίδης: «Ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να πάρει και φέτος την EuroLeague»
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24