Όλη η αθλητική επικαιρότητα από το Μέγκα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όλη η αθλητική επικαιρότητα από το Μέγκα, το οποίο κάλυψε την δράση από το μπάσκετ, μέχρι τα ερασιτεχνικά σπορ και τα ματς του ποδοσφαίρου.
Κυπελλούχος Ελλάδας μετά από 39 χρόνια αναδείχθηκε ο ΟΦΗ. Σε έναν συναρπαστικό τελικό, οι Κρητικοί νίκησαν με 3-2 τον ΠΑΟΚ στην παράταση. Οι θριαμβευτές του Πανθεσσαλικού, επέστρεψαν στην Κρήτη με το τρόπαιο και έζησαν συγκλονιστικές στιγμές. Όλη η αθλητική επικαιρότητα από το Μέγκα.
Το κύπελλο Ελλάδας στα χέρια των παικτών του ΟΦΗ υψώνεται στον ουρανό του Βόλου, επίτευγμα ιστορικό για τους Κρητικούς που κατάφεραν να επικρατήσουν στην παράταση του ΠΑΟΚ με 3-2. Την περίμεναν χρόνια αυτή την στιγμή στον ΟΦΗ, την είχαν ονειρευτεί πολλές φορές από τότε που πριν 39 χρόνια την έζησαν για πρώτη φορά.
Ενας συγκλονιστικός τελικός που έφερε το δεύτερο κύπελλο της ιστορίας για τον ΟΦΗ και σκόρπισε τον ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών του που έδωσαν βροντερό παρών στο Πανθεσσαλικό, αλλά και στην Κρήτη όπου βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν. Το γλέντι των πρωταγωνιστών ανεπανάληπτο, με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Μιχάλη Μπούση να το γιορτάζει με ζειμπέκικο ενώ λίγο αργότερα το αεροδρόμιο βούλιαξε υποδεχόμενος τους θριαμβευτές.
Και όλα αυτά ενώ ο ΠΑΟΚ, που ήθελε να γιορτάσει με το κύπελλο τα 100 χρόνια ζωής του, βρήκε μόλις στο 15ο λεπτό το 1-0 με τον Μιχαηλίδη να σκοράρει από κοντά.
Ο ΟΦΗ όμως αντέδρασε και στο 28΄ με τον Φούντα έφερε το ματς στα ίσα ενώ στο 40 είχε δοκάρι με τον έλληνα μεσοεπιθετικό.
Το 1-2 όμως ήρθε όταν τον Νους στο 51 δεν αστόχησε στο τετ α τετ με τον Τσιφτσή με τον ΠΑΟΚ να πιέζει, να χάνει στο 87 τεράστια ευκαιρία με τον Κωστούλα να σώζει πάνω στην γραμμή και στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων να λυτρώνεται με το πλασέ του Γερεμέγεφ σε κενή εστία μετά το γύρισμα του Καμαρά.
Στην παράταση όμως ο ΟΦΗ φάνηκε δυνατός και έδειξε πως αυτή την φορά, μετά από δύο χαμένους τελικούς από τον Ολυμπιακό στο κύπελλο και το Σούπερ καπ, ήταν η σειρά του να πανηγυρίσει στο τέλος. Το πέναλτι που έκανε ο Χατσίδης και υπέδειξε μετά από εξέταση στο ΒΑΡ ο Ευαγγέλου έδωσε την ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης στον Ισέκα να κάνει το 2-3.
Ο ΟΦΗ με την κατάκτηση του κυπέλλου πήρε το καλό εισιτήριο για το Europa League παίζοντας στα πλέι οφ της διοργάνωσης και έχοντας εξασφαλισμένη συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς ομίλους.
Πολυτιμότερος παίκτης στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας, αναδείχθηκε ο Σάσα Βαζένκοφ. Η συνύπαρξη του Νίκου Γκάλη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο «Αλεξάνδρειο», προκάλεσε φρενίτιδα στους φίλους του Άρη, που υποδέχθηκαν τον Γιάννη με ένα ευρηματικό σύνθημα.
Ο Σάσα Βεζένκοβ, με το βραβείο του MVP της Ευρωλίγκας στα χέρια χάνεται στις αγκαλιές του Παπανικολάου και του Μιλουτίνοφ. Μάλιστα ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε και μία… μικρή παρατήρηση στον Βούλγαρο σταρ για την αμφίεσή του.
Μετά το βραβείο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης, ο Βεζένκοβ κέρδισε δίκαια και αυτό του πολυτιμότερου παίκτη της σεζόν, για δεύτερη φορά στην καριέρα του.
Άλλος ένας… MVP έκανε την εμφάνιση του στο Παλέ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε μαζί με την οικογένειά του στο Παλέ για το παιχνίδι του Άρη με τον Πανιώνιο και ο κόσμος του ζήτησε κάτι… απλό.
Στο Αλεξάνδρειο Γκάλης και Αντετοκούνμπο
Στο Αλεξάνδρειο δεν βρέθηκε μόνο ο Greek Freak. Ο Θεός του ελληνικού μπάσκετ ήταν εκεί. Ο Νίκος Γκάλης αποθεώθηκε από τους φίλους του Άρη, ενώ είχε και ένα τετ α τετ με τον… παλιόφιλό του, Φάνη Χριστοδούλου.
Ο Άρης νίκησε 75-65 τον Πανιώνιο στη Θεσσαλονίκη. Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει τον Ιστορικό ξανά στην Elite League. Τουλάχιστον αγωνιστικά και βλέπουμε…
Με νίκες έκλεισαν την κανονική διάρκεια οι δύο Αιώνιοι πριν τα playoffs της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός νίκησε στα Άνω Λιόσια την ΑΕΚ με 94-84 και ετοιμάζεται για τη Μονακό, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε εύκολο απόγευμα κόντρα στη Μύκονο. Επικράτησε 97-76 στο T – Center και… φουλάρει για Βαλένθια.
Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών της Stoiximan GBL. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Κολοσσό Ρόδου, ο Παναθηναϊκός διασταυρώνεται με τη Μύκονο, ο ΠΑΟΚ κοντράρεται με το Περιστέρι και η ΑΕΚ με τον Άρη.
Η Ατλέτικο επικράτησε με 3-2 της Μπιλμπάο, τέσσερις ημέρες πριν υποδεχθεί την Άρσεναλ για τα ημιτελικά του Champions League, αναμέτρηση που θα μεταδώσει το Mega. Οι «κανονιέρηδες» νίκησαν με 1-0 την Νιουκάστλ και επέστρεψαν στην κορυφή, έχοντας ματς περισσότερο από την Σίτι.
La Liga
Ο Ντιέγκο Σιμενόνε δίνει ήρεμος το χέρι του στον Ερνέστο Βαλβέρδε. Τέσσερις ημέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό στο Champions League με την Άρσεναλ και τη ζωντανή μετάδοση του ΜEGA από την Μαδρίτη, η Ατλέτικο πανηγύρισε νίκη 3-2 στο πρωτάθλημα επί της Μπιλμπάο.
Οι Βάσκοι προηγήθηκαν στο 23′ με τον Αϊτόρ Παρέδες, σκορ ημιχρόνου. Η Ατλέτικο ισοφάρισε με το γκολ του Γκριεζμάν στο 49′ και σε διαστημα πέντε λεπτών απέκτησε πλεονέκτημα με το 2 -1 και σκόρερ τον Σόρλοθ.
Ο Νορβηγός επίθετικός στις καθυστερήσεις του αγώνα εβαλε το 12 προσωπικό γκολ,3 -1 οι γηπεδούχοι και ο Γκόρκ Γκουρουθέτα μείωσε σε 3 -2 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη στη Μαδρίτη.
Premier League
Την Τετάρτη στο ίδιο γήπεδο αντίπαλος της Ατλετικο θα είναι η Άρσεναλ. Οι Λονδρέζοι με το καταπληκτικό γκολ του Εμπερέτσι Εζε στο 9ο λεπτό κέρδισαν 1 – 0 τη Νιούκαστλ και επανέκτησαν την κορυφή της Premier League.
Η Σίτι ωστόσο έχει αγώνα λιγότερο και πανηγύρισε στο Γουέμπλεϊ και την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Η αξιόμαχη Σαουθάμπτον βρήκε γκολ και ελπίδα για τον τελικό χάρη στον Ιρλανδό Φιν Αζαζ στο 79′.
Ο Ζερεμι Ντοκού όμως τρία λεπτά μετά έφερε τον ημιτελικό σε ισορροπία καιο Νικο Γκονζάλεθ στο 87′ έδωσε τη νίκη 2 -1 και την πρόκριση στην ομάδα του Γκουαρδιόλα.
Στο «Άνφιλντ» νίκη Champions league για τη Λίβερπουλ 3 -1 την Κρίσταλ Πάλας. Ο Αλεξάντερ Ίσακ επέστρεψε από τον τραυματισμό του και έβαλε το πρώτο γκολ για το 2026 στο 35′.
Οι γηπεδούχοι διεύρυναν το σκορ με τον Ρόμπερτσον στο 40′. Στο 71′ η Κρίσταλ Πάλας μείωσε σε 2-1 Ο Γούντμαν σταμάτησε τον Σαρ αλλά τραυματίστηκε στην εξέλιξη της φάσης και ο Μουνιόζ είχε εύκολο έργο για το γκολ.
Το τελικό 3 -1 για τη Λίβερπουλ ο Γερμανός Φλόριαν Βιρτς στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.