Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής στο Μπακού, επιβεβαιώνοντας την κλάση του.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας απέδειξε για ακόμη μία φορά γιατί θεωρείται ένας από τους κορυφαίους αθλητές της ενόργανης γυμναστικής παγκοσμίως. Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής που διεξήχθη στο Μπακού, κατακτώντας τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Ο «Άρχοντας των Κρίκων» παρουσίασε πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 5.6, ίδιο με αυτό που είχε εκτελέσει στον προκριματικό γύρο. Η εκτέλεσή του βαθμολογήθηκε με 8.700, γεγονός που διαμόρφωσε συνολική βαθμολογία 14.300 βαθμών. Η επίδοση αυτή τον έφερε στη δεύτερη θέση της κατάταξης, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική του κατάσταση.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/3)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (6/3)

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Ίλια Ζάικα, ο οποίος συγκέντρωσε 14.600 βαθμούς με πρόγραμμα υψηλής ακρίβειας και δυσκολίας. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Κιίτσι Κανέτα από την Ιαπωνία, που ολοκλήρωσε τον τελικό με 14.233 βαθμούς, αφήνοντας τέταρτο τον Νικίτα Σιμόνοφ.

Η νέα επιτυχία του Πετρούνια επιβεβαιώνει τη σταθερή παρουσία του στην κορυφή της παγκόσμιας ενόργανης γυμναστικής. Ο Έλληνας πρωταθλητής συνεχίζει να γράφει ιστορία στους κρίκους, προσθέτοντας ακόμη ένα σημαντικό μετάλλιο στη συλλογή του.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…